Ve větší nádobě (sklenice či hrnec o objemu cca 5 l) rozpustíme v 1 litru horké převařené vody cca 0,5 kg cukru, já používám třtinový.
Po zchladnutí vody na teplotu těla přidáme kousek droždí cca 1x1x1 cm a necháme zchladnout úplně. Poté přidáme 10 - 20 okvětí černého bezu, lístky máty (můžou být a nemusí), kolečka citronu, limetky a dolijeme chladnou převařenou vodou do objemu 5 l.
Nádobu přiklopíme a necháme v pokojové vodě odstát 24 hodin, poté je bezová limonáda připravena k podání.
Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou nejlépe chutná vychlazená. Stáčíme ji do lahví a uchováváme v lednici. Takto připravená perlivá bezová limonáda vydrží cca 3 - 5 dní.