Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou

25 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3350x
Limonáda určená k okamžité spotřebě pro horké červnové dny. Recept z bezových květů.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Ve větší nádobě (sklenice či hrnec o objemu cca 5 l) rozpustíme v 1 litru horké převařené vody cca 0,5 kg cukru, já používám třtinový.

Po zchladnutí vody na teplotu těla přidáme kousek droždí cca 1x1x1 cm a necháme zchladnout úplně. Poté přidáme 10 - 20 okvětí černého bezu, lístky máty (můžou být a nemusí), kolečka citronu, limetky a dolijeme chladnou převařenou vodou do objemu 5 l.

Nádobu přiklopíme a necháme v pokojové vodě odstát 24 hodin, poté je bezová limonáda připravena k podání.

Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou nejlépe chutná vychlazená. Stáčíme ji do lahví a uchováváme v lednici. Takto připravená perlivá bezová limonáda vydrží cca 3 - 5 dní.

majdalensie autor receptu:

Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou

Celkový počet komentářů: 1
  • Zakrytí - igelit či utěrka? Jakub Hříbal 20.06.2015 21:23:30

    Chci se zeptat, jestli má vliv na výsledek to, zda je zakryt igelitem neprodyšně, či jen utěrkou?

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept