Pravá francouzská perlička je něco úplně jiného než obvyklé kuře. Už jen proto, že se obvykle servíruje jedna pro každého strávníka.
200 g | máslo |
4 ks | perlička |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
1 dl | jablečný džus |
Perličky, každou o váze zhruba 500 - 600 gramů, omyjeme, osolíme zvenku i uvnitř a do tělíčka vložíme lžíci másla. Potom zvenku důkladně pomažeme zbylým rozpuštěným máslem. Perličky dáme na 12 - 24 hodin před pečením uležet do chladničky. Troubu předehřejeme na 175 °C a vložíme do ní nepřikryté perličky. V horkovzdušné troubě trvá pečení přibližně 35 - 45 minut a vnitřní teplota masa by měla být 85 °C. Během pečení můžeme polévat jablečným džusem, který vytvoří nádhernou zlatavou barvu. Perličky na slavnostní stůl podélně rozpůlíme. Perlička na slavnostní stůl dáme na talíře a můžeme servírovat. Doplníme vhodnou přílohou.
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
autor Fotíček
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena