reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

3. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Perkedel kentang - indonéské bramborové placky

Perkedel kentang - indonéské bramborové placky

Recept na mimořádně chutné bramborové placky, které jsou oblíbené v Indonésii a podávají se s Nasi sayur a Nasi campur, což je rýže se zeleninou.


  • 2,3

    48×

    2,3 48
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zatím omyjeme celerový list, osušíme a na jemno posekáme. Jednu jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka i s natí. Uvařené brambory scedíme od vody a ještě za tepla rozšťoucháme a necháme trochu vychladnout.

Brambory okořeníme čerstvě mletým černým kořením a na brambory nastrouháme muškátový oříšek, přidáme 2 vaječné žloutky. Nepřidávejte celá vejce, těsto by velmi zřídlo, vaječné žloutky bramborové těsto naopak výborně zpevní a dobře se s ním pracuje. Dále přidáme posekanou celerovou nať a jarní cibulku i s natí, pořádně smícháme na hladkou masu a odložíme asi 1 na hodinu do chladničky, aby se dobře propojily chutě a bramborová směs se dobře spojila.

Bramborovou směs vybereme z chladničky, vlhkýma rukama vytvarujeme kuličky o průměru 5 až 7 cm, dlaněmi je poté zploštíme na placky o tloušťce asi 1 cm a obalíme ve vaječných bílcích, které jsme předtím našlehali vidličkou. Obalené placky ihned vkládáme do rozehřátého oleje a po obou stranách je vypražíme do pěkné zlato-hnědé barvy a až povrch bude pěkně do křupava. Vypražené placky dáme odsát od přebytečného tuku na papírovou utěrku.

Perkedel kentang - indonéské bramborové placky podáváme ještě horké. Já jsem je servírovala s jednoduchým rajčatovým salátem a měly jsme tak výbornou, lehkou, úžasnou, chutnou večeři. Sama jsem nepředpokládala, že toto jídlo je až také výborné, přitom příprava je jednoduchá a rychlá.

Tyto bramborové placky jsou na povrchu křupavé z vypražených vaječných bílků a uvnitř jsou velmi šťavnaté a měkké s úžasnou chutí, kterou jim dodá těch několik málo použitých ingrediencí. V Indonésii se Perkedel kentang podává tradičně s Nasi sayur a Nasi campur, což je rýže smíchaná se zeleninou. Je to jídlo, které se v každé restauraci připravuje o trochu jinak a dům od domu se potkáme s jinou verzí.

Perkedel kentang je mimořádně oblíbený nejen v Indonésii, ale i v Číně, Malajsii, Jávě, Singapuru, Indii a jinde ve východní Asii. Jde ale i o vliv holandské kuchyně v této oblasti, často se míchá s hovězím mletým masem. Tyto bramborové placky jsou známé i v Evropě, kde se podávají samostatně se zeleninovým salátem a jako příloha k různým omáčkám ze zeleniny, respektive se kladou na vrch zeleninových omáček.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Perkedel kentang - indonéské bramborové placky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.