reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Peříčková roláda

Velmi snadno připravená chuťovka podle receptu, který zvládne každý.


  • 4,4

    28×

    4,4 28
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce vyšleháme společně s cukrem do pěny. Pak přidáme kakao a promícháme. Směs vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě pečeme 10 - 15 minut.

Mezitím si ušleháme smetanu společně se ztužovačem. Někdy do smetany přidávám i nastrouhanou čokoládu. Drobné ovoce (maliny, ostružiny, rybíz) omyjeme a osušíme.

Ještě teplý upečený plát srolujeme a po 3 minutách opět narovnáme. Pomažeme ušlehanou smetanou, poklademe ovocem a znovu zamotáme. Peříčkovou roládu zabalíme do alobalu a necháme v lednici tuhnout alespoň 3 hodiny.

Peříčkovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme nejlépe k odpolední kávičce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Peříčková roláda

    Celkový počet komentářů: 8
    • Moravanda
      Moravanda

      Roláda je výborná, jen mě to v tom hicu tálo pod rukama. Tak jsem si s tím nemohla řádně vyhrát.

      11.09.2016 11:44:32

    • sisinka
      sisinka

      je také v lednici,ale nenechala jsem těsto vychladnout a dala tam tu nápln,,,jsem zvědavá co to v té lednici udělá,,,,,,chybama se člověk učí,,,,

      01.06.2012 18:27:44

    • Lenka
      Lenka

      peříčková roláda

      Že tam není mouka mě nepřekvapuje, ale ty vejce.....šlehají se celá nebo jen žloutky a pak se přidá ušlehaný bílek? A ještě něco....zamotává se roláda po upečení s tím papírem na tu chvilku nebo se ten pečící papír postupně odlepuje od těsta a pak zamotáváme roládu už bez papíru? Děkuji :-)

      26.05.2012 20:46:44


      • milpor
        milpor

        peříčková roláda

        tuhle roládu peču už hodně dlouho - ušlehám nejdříve bílky, do nich vešlehám žloutky s cukrem a kakao. Je důležité po upečení roládu i s papírem ihned stáhnout z plechu, aby se na něm roláda nedopékala. Pak roládu srolovat i s papírem, nechat tak 5 - 10 min. srolovanou a teprve pak rozdělat a nechat chládnout. Je opravdu rychlá a výborná, přeji vám, ať se podaří a chutná.

        29.05.2012 23:02:29

    • xmarkovas
      xmarkovas

      teď jsem dala do ledničky, tak uvidíme, co z toho bude :D

      23.05.2012 17:39:57

    • Voda
      Voda

      Tuhle roládu peču už hodně dlouho, je vynikající, lehounká a jednoduchá, rychle hotová.
      A mouka se tam opravdu nedává.

      22.05.2012 09:06:23

    • Petra
      Petra

      Zdá se mi to nebo je to těsto uvnitř ještě trochu syrové (na fotce)?

      21.05.2012 20:26:21

    • helenaclare
      helenaclare

      a to nepřijde do testa žádná mouka?? to je divny

      21.05.2012 19:55:46

    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Peříčková roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.