reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Perfektní grilované kuře s provensálským kořením

Recept na grilované kuře v rotačním grilu s provensálským kořením a karamelizovanou cibulovou omáčkou.


  • 4,0

    13×

    4 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Kuře zbavíme drobů, omyjeme studenou vodou a osušíme papírovými ubrousky. Osušení je nutné k získání křupavé kůrky. Zevnitř kuře osolíme a opepříme, nasypeme 1 lžíci provensálského koření do trupu a do krku. Kuře svážeme potravinářskou nití, potřeme olivovým olejem, pořádně osolíme a opepříme, posypeme zbývající lžící provensálského koření.

Napíchneme kuře na rožeň a umístíme do rotačního grilu. Grilujeme při teplotě 200 °C, dokud není kuře dohněda s křupající kůžičkou (cca 60 - 90 minut). Ověřit, že je kuře hotové, můžeme jehlovým teploměrem zapíchnutým do největšího kusu masa. Teplota by měla být alespoň 90 °C.

Po grilování sundáme kuře z grilu na prkénko a necháme 5 minut odpočinout. Poté sundáme z rožně a můžeme servírovat s karamelizovanou cibulovou omáčkou.

Příprava omáčky: Pozvolna rozpustíme máslo, přidáme cibuli a osmahneme dozlatova (cca 4 - 6 minut). Před koncem přidáme prolisovaný česnek a za častého míchání doděláme. Přidáme vermut a zprudka vyvaříme, aby zůstaly přibližně 2 lžíce tekutiny. Přidáme vývar a vyvaříme, aby zůstal přibližně 1 hrnek omáčky. Do omáčky vlijeme smetanu a vaříme, dokud není omáčka krémově hustá. Celková doba vaření bodu je cca 8 - 10 minut bez osmažení cibulky. Cibulovou omáčku osolíme a opepříme. Omáčka by měla být velmi výrazná. Cibulová omáčka vydrží v lednici až 4 dny.

Grilované kuře s provensálským kořením podáváme s touto výbornou cibulovou omáčkou a přílohou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Perfektní grilované kuře s provensálským kořením

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.