Pepřový steak ze svíčkové

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 111x
Recept na steak ze svíčkové doplněné omáčkou z vína.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Svíčkovou nakrájíme na řezy (přibližně o váze 200 g), vložíme do keramické misky a zakápneme trochou oleje. Nahrubo rozdrcený barevný pepř namačkáme do okrajů řezů.

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme steaky a smažíme 5 - 6 minut z každé strany. Maso osolíme až během smažení. Poté přeložíme na nahřátou mísu a uchováme v teple.

Do vysmahlé šťávy na pánvi přilijeme červené víno, dosolíme a necháme na mírném ohni probublávat, až se objem sníží cca na polovinu.

Pepřové steaky podáváme s hranolky, kroketami a přeléváme omáčkou.

Michy autor receptu:

Pepřový steak ze svíčkové

Počet přidaných receptů: 3515

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pepřový steak ze svíčkové

Přidat příspěvek k receptu Pepřový steak ze svíčkové
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept