reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pepřový steak s omáčkou

Pro všechny milovníky hovězích steaků a koření je tu další ze skvělých receptů.


  • 3,2

    190×

    3,2 190
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Postup přípravy

Do hmoždíře vsypeme všechny tři druhy pepře, nové koření a důkladně je rozdrtíme na hrubší prášek. Ten nasypeme do misky.

Hovězí panenku nakrájíme proti vláknu na 4 vysoké steaky. Ty obalíme z obou stran v pepři a vrstvu pepře přitlačíme do masa.

Na pánvi rozpálíme na maximum olej a steaky opékáme z každé strany asi minutu při nejvyšší teplotě. Pak teplotu snížíme a maso dopékáme 2 - 4 minuty z každé strany. Záleží na tom, jestli je chceme krvavé, medium nebo propečené.

Upečené steaky zabalíme do alobalu a necháme odležet.

Z pánve slijeme stranou tuk, zvýšíme teplotu a do pánve vlijeme brandy. Přidáme máslo a za stálého míchání přiléváme smetanu. Omáčku vaříme prudce, než zhoustne, a osolíme ji.

Steaky rozbalíme z alobalu. Uvolněnou šťávu vmícháme do omáčky. Steaky upravíme na talíř a přelijeme omáčkou. Podáváme s restovanými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pepřový steak s omáčkou

    Celkový počet komentářů: 4
    • BaSest
      BaSest

      omáčka je naprosto luxusní!! díky

      18.01.2012 20:37:17

    • doktor
      doktor

      Vážený pane Petře, vysoce kvalitní vepřová panenka je pokladem pro kuchaře s fantasií a Vy,vážený pane,jste ním jste. Nedovolím si svým amaterismem dodat něco víc. Vysoce si cenín Vaších receptů. S vřelým pozdravem MUDr.EuGen Bujdak v.r.

      01.11.2006 00:23:45

    • doktor
      doktor

      Vážený pane Petře, vysoce kvalitní vepřová panenka je pokladem pro kuchaře s fantasií a Vy,vážený pane,jste ním jste. Nedovolím si svým amaterismem dodat něco víc. Vysoce si cenín Vaších receptů. S vřelým pozdravem MUDr.EuGen Bujdak v.r.

      01.11.2006 00:22:20


    • doktor
      doktor

      Bez komentáťe.

      Vážený pane Petře, žádný komentář..Ale kuchaŕi mají různé názory,filozofii,atd. Vaše vepřová panenka je pro gourmety. Ďekuji za podnětný recept.

      31.10.2006 22:59:28


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Pepřový steak s omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.