reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pepřový flank steak na grilu

Vyzkoušejte recept na steak z hovězího pupku. Pepřový flank steak s chutí tymiánu podáváme s karamelizovanou cibulí jako hlavní chod.


  • 4,5

    23×

    4,4 23
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme maso. Dva flank steaky o váze asi 300 g očistíme, hřbetem ruky naklepeme a osolíme. Čtyřbarevný pepř a 2 snítky tymiánu vložíme do hmoždíře a utlučeme nahrubo. Tuto směs důkladně ze všech stran vetřeme do masa, zakapeme olejem a uložíme asi na 6 hodin (nejlépe však přes noc) do chladu.

Připravíme si karamelizovanou cibuli. Oloupanou cibuli nakrájíme na co nejtenčí kolečka, která spolu s tymiánem zvolna opékáme na malém množství oleje asi 20 - 30 minut do zlatohněda. Pak vmícháme třtinový cukr a vše za stálého míchání restujeme asi 5 minut, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje. Hotovou ciibulku podle chuti osolíme a uchováme na teple.

Odleželé steaky grilujeme z každé strany asi 4 - 6 minut a pak je zabalíme do alobalu a necháme na okraji grilu asi 10 minut "dojít". Doba grilování a odležení hovězího steaku záleží vždy na výšce a kvalitě masa.

Pepřový flank steak rozdělíme na porce, poklademe zkaramelizovanou cibulí a podáváme s čerstvou zeleninou, pečivem nebo pečeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pepřový flank steak na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.