0.5 hrnku | bílé suché víno | |
0.5 hrnku | smetana 30% | |
1 lžička | dijonská hořčice | |
2 lžíce | zelený pepř bez nálevu | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Na pánev do výpeku z masa nalijeme smetanu a víno, provaříme 2 minuty, až se obsah zmenší, přidáme kuličky pepře a hořčici, rozmícháme a část kuliček vařečkou nebo lžící rozdrtíme. Povaříme ještě 1 minutu. Pepřová omáčka je vhodná pro přelití masa i přílohy. Chutná i studená.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
Autor:Fotíček
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena