reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pepanovo maso s vínem

Dušené vepřové kousky zapečené s brambory, cibulí a červeným vínem.


  • 3,6

    13×

    3,6 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jednu cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso z kýty nebo plecka nakrájíme na kousky.

Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme maso, osolíme a za občasného mírného podlití vývarem nebo vodou dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky, 2 - 3 větší cibule nakrájíme na nudličky. Pekáček vymažeme sádlem, dáme půlku brambor, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, dušené maso a opět brambory. Vše osolíme je a opepříme. Pepanovo maso s vínem dáme do trouby a po chvíli zapékání zalijeme červeným vínem a dopečeme, až budou brambory úplně měkké.

Pepanovo maso s vínem podáváme nejlépe se salátem z kysaného zelí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pepanovo maso s vínem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.