Jednoduchý recept na přípravu penne se slaninou, rajčaty a bylinkami. Rychlé a velice chutné italské jídlo. Vyzkoušejte i vy!
4 stroužky | česnek |
1 hrneček | olej |
4 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
300 g | anglická slanina |
3-4 lžíce | rajský protlak |
1 kelímek | smetana na vaření |
500 g | těstoviny penne |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
petrželka | |
pažitka | |
tvrdý sýr | |
mletý černý pepř | |
čerstvá majoránka |
Penne si uvaříme ve slané vodě s trochou oleje. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a anglickou slaninu nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Na pánvi osmahneme cibulku a přidáme nakrájenou slaninu. Potom ke slanině přidáme rajčata, mírně osolíme a necháme dusit. Dále do směsi dáme česnek, vlijeme smetanu na vaření a rajský protlak, promícháme a necháme chvíli provařit. Podle chuti dosolíme a dokořeníme. Pokud je směs kyselejší, můžeme dosladit lžící cukru a odstavíme. Nasekáme si čerstvé bylinky. Směs vlijeme do těstovin, vsypeme bylinky a vše opatrně promícháme. Penne se slaninou, rajčaty a bylinkami naservírujeme na talíř, zasypeme naším oblíbeným sýrem (parmazán, eidam) a jednoduchý oběd pro celou rodinu je na stole.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
autor Richard Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena