Penne s vařeným lososem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 2839x
Těstoviny s lososem a jemnou omáčkou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Lososa dáme na velkou pánev s nepřilnavým povrchem, přidáme máslo, víno, špetku mořské soli, kuličky pepře, kopr, estragon a plátky citronu. Pánev přikryjeme, tekutinu přivedeme k varu a lososa 10 minut povaříme.

Pomocí naběračky s otvory maso opatrně přeneseme na talíř. Zbylou tekutinu slijeme a uschováme. Z lososa stáhneme kůži a odstraníme větší kosti. Maso přikryjeme a udržujeme teplé.

V mírně osolené vodě s I lžící oleje vaříme 12 minut perme (krátké trubičky). Scedíme je, vrátíme do hrnce a pokapeme zbývajícím olejem. Potom těstoviny rozdělíme na talíře, na ně upravíme lososa a udržujeme v teple.

Z másla a mouky umícháme v rendlíku světlou jíšku (asi 2 minuty). Hotovou jíšku zředíme mlékem a 7 lžícemi uschované tekutiny. Přidáme citronovou šťávu a kůru a za stálého míchání vaříme 10 minut.

Do omáčky vmícháme potočnice, sůl a pepř.

Omáčku nalijeme na lososa a penne, obložíme plátky citronu a lístky potočnice a ihned podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

autor receptu:

Penne s vařeným lososem

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
5 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Penne s vařeným lososem

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Penne s vařeným lososem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept