reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Hořkou čokoládu nalámeme na kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

Ve vodní lázni nejprve rozpustíme čokoládu a po troškách přidáváme máslo. Poté, už bez zahřívání, zašleháváme žloutky. Čokoládovou směs necháme vychladnout.

Do čokoládové směsi nakonec vmícháme bílkový sníh a čokoládovou pěnu necháme vychladit.

Pěnu z hořké čokolády rozdělíme do mističek či pohárků a podáváme jako dezert. Mouse zdobíme ovocem, čerstvou mátou apod.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Pěna z hořké čokolády