reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hořkou čokoládu nalámeme na kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.

Ve vodní lázni nejprve rozpustíme čokoládu a po troškách přidáváme máslo. Poté, už bez zahřívání, zašleháváme žloutky. Čokoládovou směs necháme vychladnout.

Do čokoládové směsi nakonec vmícháme bílkový sníh a čokoládovou pěnu necháme vychladit.

Pěnu z hořké čokolády rozdělíme do mističek či pohárků a podáváme jako dezert. Mouse zdobíme ovocem, čerstvou mátou apod.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pěna z hořké čokolády

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.