reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky a v misce ho promícháme se sójovou omáčkou a například s brandy nebo jiným koňakem. Necháme maso asi 15 minut odpočívat a připravíme si zelí. Z listů odkrojíme řapíky, nakrájíme je na šikmé plátky a odebereme požadované množství.

Rozehřejeme pánev s olejem, poté přidáme maso a posypeme ho chilli kořením nebo pálivou paprikou. Prudce smažíme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté přidáme zelí a smažíme ještě asi 6 minut. Nezapomínáme míchat!

Směs v pánvi zalijeme omáčkou, rychle mícháme a jakmile začne omáčka houstnout, tak pánev odstavíme. Hnědá omáčka i řapíky zelí by v tuto chvíli měly být sklovité, lesklé a téměř průhledné.

Pekingské zelí s vepřovým masem má nakyslou a pálivou chuť a má dost omáčky, takže se k němu skvěle hodí rýže. Lze jako přílohu použít i pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pekingské zelí s vepřovým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.