reklama
hledat uživatel
       

Pekingská panenka

Vepřová panenka na čínský způsob. Lehce pikantní pokrm podávaný nejlépe se zeleninovou rýží.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou panenku zbavíme přebytečného tuku. Uprostřed lehce nařízneme, okořeníme solí, pepřem, čínským kořením a paprikou. Do naříznuté části i všude okolo naneseme na plátky nakrájený česnek - 2-3 stroužky. Polijeme trochou olivového oleje a dáme do trouby zprudka opéct. Po cca 15-20 minutách prudkého žáru troubu vypneme a maso necháme ve vypnuté troubě dodělat.

Mezitím, co se nám dodělává maso, si připravíme pikantní zálivku. V menším kastrolku smícháme 3 lžíce švestkové omáčky, 2 lžíce medu, lžičku chilli koření, lžíci olivového oleje a lžíci ostřejšího kečupu. Promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme minutu a vypneme.

Maso vyjmeme po dalších cca 10-15 minutách z trouby a necháme 5 minut ležet. Pak můžeme panenku nakrájet, servírovat na talíř se zeleninovou rýží a polít zálivkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pekingská panenka

    Celkový počet komentářů: 2

    • Zuzana
      Zuzana

      Komentář k receptu Pekingská panenka

      Dobrý den, chci se zeptat na kolik stupňů máme maso péct v troube? :)

      16.01.2018 18:29:19

    • jirka (tecka) svitak
      jirka (tecka) svitak

      Moc dobré, kdo má rád trošku nasládlá jídla, tak si pochutná

      10.03.2012 12:22:29

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pekingská panenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.