reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený vepřový bůček

Zkuste si připravit šťavnatý vepřový bůček. Nejlepší je s dobrým kyselým zelím. Výsledek stojí za to!


  • 3,4

    92×

    3,4 92
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Omyté a na plátky nakrájené maso posypeme kmínem a pepřem a vložíme na rozpálený olej. Zlehka opečeme nejprve z jedné, pak i z druhé strany. Osolíme, podlijeme trochou vody (maso by nemělo být ponořené) a pečeme, dokud není maso měkké. Podléváme dále podle potřeby, aby se maso nepřipékalo a vytvořila se chutná šťáva.

Připravíme si ještě jednu zálivku. V hrnku vody rozmícháme dvě lžičky bramborového škrobu, osolíme vlijeme ji k masu a promícháme s výpekem. Získáme tak ochucenou zahuštěnou šťávu a přitom ne tolik mastnou.

Vhodnou přílohou je houskový knedlík, ale i bramborový knedlík nebo "krkonošské chlupačky". Při podávání přeléváme maso se zelím a přílohu připravenou šťávou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený vepřový bůček

    Celkový počet komentářů: 2

    • Tom
      Tom

      Proč píšeš "na plátky nakrájené maso", když na fotkách je v celku s nařezanou kůží ???

      08.01.2012 21:23:07

    • doktor
      doktor

      Koukala jste někdy na seriál MASH?Někdo říka,že je přiblblý,je to jeho názor.Pro mně je kultovní.Jeden díl je o tom,že doktor Hawkey Pierce dostal chuť na žebírka z chigagské hospody.A omáčku.V životě jsem to nedělal,ale jak to popsal,ty Vaše se mu hodně přibližují.Večer vyzkouším.

      15.08.2006 06:27:51


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pečený vepřový bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.