Pečený vepřový bůček s kroupovým rizotem

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2502x
Recept na velmi dobrý marinovaný vepřový bůček s netradiční přílohou z krup a kořenové zeleniny.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Příprava bůčku:

Bůček opláchneme a zarovnáme na pravidelný tvar, nasolíme, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí, majoránkou a tymiánem. Tak to necháme alespoň 4 hodiny marinovat . Bůček dáme do pekáče na nakrájenou cibuli, přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 70 °C. Pečeme 12 hodin. Poté bůček vyndáme a necháme vychladit. Výpek si schováme na pivní omáčku. Vychladlý bůček nakrájíme na kostky, které opečeme ze všech stran a podáváme.

Příprava kroupového rizota (ingredience na přílohu):

Kroupy si namočíme přes noc do vody. Kroupy z cedíme, dáme vařit do osolené vody. Kroupy vaříme do měkka, poté přecedíme. Na másle opečeme mrkev a řapíkatý celer nakrájené na kostičky, přidáme slaninu a cibuli, nakrájené také na kostičky. Když je zelenina měkká, přidáme kroupy, dochutíme solí a pepřem, přidáme vychlazené máslo, sundáme z plotny, promícháme, přidáme bylinky a podáváme.

Alakarte-cz autor receptu:

Pečený vepřový bůček s kroupovým rizotem

Počet přidaných receptů: 169

Ingredience

na porce
Vaše cena 2699 běžně 5000 Kč sleva 46 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,3
slabší recept
3 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečený vepřový bůček s kroupovým rizotem

Recept se nachází v 36 kuchařkách
Masopustní hody
Alakarte-cz
Masopustní hody 25 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3445 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený vepřový bůček s kroupovým rizotem

Přidat příspěvek k receptu Pečený vepřový bůček s kroupovým rizotem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept