reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený vepřový bůček s kroupovým rizotem

Recept na velmi dobrý marinovaný vepřový bůček s netradiční přílohou z krup a kořenové zeleniny.


  • 3,4

    3,4 5
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Příprava bůčku:



Bůček opláchneme a zarovnáme na pravidelný tvar, nasolíme, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí, majoránkou a tymiánem. Tak to necháme alespoň 4 hodiny marinovat . Bůček dáme do pekáče na nakrájenou cibuli, přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 70 °C. Pečeme 12 hodin. Poté bůček vyndáme a necháme vychladit. Výpek si schováme na pivní omáčku. Vychladlý bůček nakrájíme na kostky, které opečeme ze všech stran a podáváme.

Příprava kroupového rizota (ingredience na přílohu):



Kroupy si namočíme přes noc do vody. Kroupy z cedíme, dáme vařit do osolené vody. Kroupy vaříme do měkka, poté přecedíme. Na másle opečeme mrkev a řapíkatý celer nakrájené na kostičky, přidáme slaninu a cibuli, nakrájené také na kostičky. Když je zelenina měkká, přidáme kroupy, dochutíme solí a pepřem, přidáme vychlazené máslo, sundáme z plotny, promícháme, přidáme bylinky a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečený vepřový bůček s kroupovým rizotem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.