reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený vepřový bůček na cibuli

Recept na pečený bůček, který podáváme teplý s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Výborně chutná i studený s chlebem.


  • 4,4

    205×

    4,3 205
  • 2 hod

  • 31×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

1744 kJ / 416,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 877 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 624 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 705 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Snadný a rychlý dezert: Brownie mug cake krok za krokem

14. 1. 2020

Postup přípravy

Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.

Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli

    Celkový počet komentářů: 38
    • Anuket
      Anuket

      Komentář k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli

      S přítelem děláme bůček úplně stejně (nepřidáváme oddíly "podle chuti" ani "podle potřeby" :) ), pokaždé je výborný. Akorát nám teda opravdu netrvá jen dvě hodiny, jako tady v receptu. Nakládáme ho přes noc v cibuli, česneku, kmínu a soli, někdy přidáme směs od řezníka s tzv. zrychlenou solí. Peču prvně hodinku a půl kůží nahoru, poté ho otočím a dvě a půl hodinky peču z druhé strany. Bůček v sobě má i trochu toho "špíčku", ale rozhodně se nedá mluvit o nějakém tuku, krásně se vždy vypeče a na talíři se krájí téměř sám. Opravdu můžu doporučit.

      - A ještě něco, volte prosím čerstvý bůček, ideálně u řezníka. My chodíme do místního obchodu a dostaneme pokaždé takový krásný bůček (kolikrát je i přes polovinu masa), jaký bychom v nějakém velkoobchodním řetězci opravdu nedostali.

      19.10.2013 11:34:39

    • Nella
      Nella

      Komentář k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli

      hele proc prosim komentujete takhle desne? ze co je zdrave a co ne? je to k jidlu je nechcete to jist tak sem nelezte nectete to a bude klid jaknapravdu nezlob se na me ale kureci maso je nejnezdravejsi maso ale to nevadi ;) a jo ani bucek neni nejzdravejsi ale je chutne vyborne a nejime ho predce kazdej den ;)
      recep je uplne skvelej a vyborne to chutna i kdyz jsem si tam pridala radu od rudy ;) dekuju

      24.09.2013 10:20:21

    • lumik
      lumik

      i lékaři již říkají že je zdravější sádlo a máslo než umělé tuky které nám leta doporučovali,vepřové dnes není tak tučné,nenechávají se na tuk,a hlavně dříve lidé jedli tučnější ,nejedli uměliny a byli zdravější,a kuře?co je zdravého na kuřeti vyhnaném hormony pane "jaknapravdu"?

      11.02.2013 08:19:11


      • Jerry
        Jerry

        Re: bůček + umele tuky

        Lumiku, mate naprostou pravdu. Jestli mohu neco z historie. Vsechny ty umele tuky, Ramy a nebo jak se to v Cesku jmenuje (omluvam se ziji v USA ale tady je tech sr....k jeste vice) jsou umelotiny. Pred asi 80 lety se v Americe snazili vyvinout nejake levne krmivo pro krocany. Ti podnikatele do vyvoje vrazili silene penize a vysledek? Krocani to nezrali. Takze to trochu vylepsili a zacalo se to prodavat jako rostliny tuk. Pak se na na to vymyslela reklama.(prospiva to srdci a jine hovadinky) No a investice se vsem vratila. Takze, kdyz by jste po chemicke strance k te "veci" pridali jednu molekulu, mate umelou hmotu. Udeleljte prosim jeden maly pokus. V parnem lete vemte nejakou tu rostlinou pochoutku a nechte ji otevrenou v garazi. Tak 3-4 dny. A vite co se stane az se vratite se na to podivat? NIC, naprosto nic. Nebude v tom jedina moucha anebo jediny brouk. Nebude to zkazene a nebude na tom plisen. Takze to asi nejak z prirodnich latek moc vyrobene neni.
        To jenom ze jste se o tom zminil. Rostline tuky nejsou skodlive, zalezi na tom kolik jich konzumujete. A to je se vsim. To kouzelne slovo je UMIRNENOST. Ja pouzivam maslo a olivovy olej. A dalsi, mam to vyzkousene, cim min pripravenych, jiz udelanych a zmrazenych jidel budete jist, tim tu budete dele. Nejvice skodlivin je prave v konzevacnich latkach. Ja vim, je to svadive to koupit hotove, neni cas, atd. ale......

        12.02.2013 01:43:11

      • Laice
        Laice

        Re: bůček

        No máte sice pravdu, ALE trochu zapomínáte na to, že dřív sádlo, máslo a maso byly potraviny dostupné jen pro movitější lid a ani to si těžko mohli dovolit si dát každý den chleba s máslem a k obědu kus vepřového...Maso se tehdy jedlo jen v neděli a to převážně v zimě, kdy byly zabíjačky...jinak byly běžné spíše výrobky z jáhel, pohanky a luštětnin, takže máte pravdu lidé tehdy byli zdravější, ale určitě ne kvůli tomu, že jedli máslo a sádlo, ale spíše k vůli tomu, že si ho převážně nemohli dovolit:) a to už vůbec nemluvím o tom, o kolik je zdravější tmavé pečivo oproti světlému, které v té době, o které mluvíme bylo pro většinu lidí cenově nedostupné :)

        07.07.2013 15:12:48

    • Ruda
      Ruda

      Taky bůček.

      Do bůčku vyřízneme kapsu silně vytřeme česnekem,naplníme směsí z kyselého zelí podušeného na
      uzeném.Pak klasicky pečeme a podáváme s br.knedlíkem.

      10.02.2013 20:45:15

    • VÉNA
      VÉNA

      je to dobrý

      kečup být nemusí, za to to unese nějakou ostrou omáčku; k šalvěji jsem přidal i špetku yzopu (prý sráží mastnotu), cibulku jsem nakrájel nadrobno; špenát být nemusí, zato salát z kysaného zelí se s bramborovým knedlíkem snáší taky dobře

      07.03.2011 21:10:59

    • neligrej
      neligrej

      Pekla jsem bez kečupu,dobrý

      13.01.2011 13:39:39


    Nalezeno receptů: 38
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.