reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený vepřový bůček na cibuli

Recept na pečený bůček, který podáváme teplý s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Výborně chutná i studený s chlebem.


  • 4,4

    205×

    4,3 205
  • 2 hod

  • 31×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

1744 kJ / 416,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 726 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 718 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Postup přípravy

Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.

Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.



Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli

    Celkový počet komentářů: 38
    • ztuzutz
      ztuzutz

      3 lžíce kečup to jako fakt? a bujon ne? nebo vegetu??? nekutčné jací jsou češi prasata

      18.02.2015 16:35:59

      • chvojkova (tecka) p
        chvojkova (tecka) p

        Re: Prasata

        Koukám , že se stačí podívat na pár dílů od Pohlreicha a z každého je najednou odborník ....Hlavně abychom jednou nebyli rádi , že si mažeme kečup na chleba místo másla... a hlavně aby byl alespoň ten chleba...

        10.07.2017 12:58:19

    • jaknapravdu.infoblog.cz
      jaknapravdu.infoblog.cz


      By mě opravdu velice zajímalo, co by na tento recept řekl pan dietolog, či kardiolog! A propo, tohle není na oběd, ale tak na lehkou večeři po flámu, nebo - lépe - před ním!:-))

      Zdravější by jistě bylo, alespoň tedy dle mně, upéci v troubě namarinovaná kuřecí křídla, nakořeněné paličky, tam je aspoň více masa a není to tak šíleně mastné!

      10.02.2013 02:13:06


      • Jirka
        Jirka

        Nadnárodními společnostmi prodávající zrní a cukr 40 let vyživovaná fobie z tuku je příčinou epidemie obezity a zdravotních problémů - ne tuk a maso, které lidé jedí po stovky tisíc let a nikdy s nadváhou problém neměli.
        Nejlepší jsou názory dietologů, kteří jako ovečky po sobě opakují blud o škodlivosti nasycených tuků a doporučují abychom se krmili zrním (čím se asi krmí vepříci když chceme aby hezky nabírali?)
        Metabolismus není tak primitivní aby se mohlo říct, když budu jíst tuk, tak budu mít hodně špeků a když budu jíst cukr tak budu zase sladký... Pocit hladu a ukládání energetických zásob je celkem složitě řízeno vylučováním různých hormonů včetně insulinu (který např. iniciuje přeměnu cukru na tuk a tím snižuje jeho obsah v krvi).

        10.02.2013 13:44:35

      • Japato
        Japato

        Co by na to měli říkat, když je to, cituji : " tak na lehkou večeři" :-D Ale vážně - co na to dietolog, to opravdu nevím, ale názor několika kardiologů vám mohu přetlumočit jako nezamítavý. On totiž není potíž v nějakém tom bůčku, nebo sádle, ale v množství v jakém je konzumován a v přístupu k pohybu. Shrnuto - jezte všechno, ale s mírou a hejbejte se. Ale jezte opravdu VŠECHNO, aby strava byla co nejpestřejší a dodala tělu skutečně všechny živiny.

        10.02.2013 15:04:32

      • zemekf
        zemekf

        kuře na dvoře roste víc jak šest měsíců, kuře na hormonech, antibioticích, naroste za míň jak polovinu té doby --- dobrou chuť ;-)

        16.03.2014 09:39:42

      • Jaroslav Orlík
        Jaroslav Orlík

        Tuku je tam asi méně, zato je to krásně napajcované chemií. Nebo máte domácí brojlery? To pak je jiná, já je, tu a tam, dostávám a je to úplně jiné maso, než z obchodu, ať je na tom napsáno Vodňanské kuře nebo cokoli jiného. Takový řidič, který vozí krmiva pro drůbežárny, kuřecí vůbec nejí. Můj kamarád je jedním z nich a tvrdí, že když mu manželka upeče kuře, že má pocit, že sedí v autě s krmivem. Je to prolezlé durch um durch. No, a nyní se nabízí otázka, zda je lepší kornatění tepen nebo karcinom. Můžete si vybrat.

        16.03.2014 09:58:25


    Nalezeno receptů: 38
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.