reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený vepřový bůček na cibuli

Recept na pečený bůček, který podáváme teplý s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Výborně chutná i studený s chlebem.


  • 4,4

    202×

    4,3 202
  • 2 hod

  • 31×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

1744 kJ / 416,6 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.

Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.



reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli

    Celkový počet komentářů: 37
    • ztuzutz
      ztuzutz

      3 lžíce kečup to jako fakt? a bujon ne? nebo vegetu??? nekutčné jací jsou češi prasata

      18.02.2015 16:35:59

      • David
        David

        Re: Prasata

        Zaleží na kvalitě kečupu. Pokud pouzžiješ nekvalitní suroviny nemůžeš nikdy počítat s kvalitnim vysledkem. Btw. bujon neznamená vždy nekvalitni komerční sračka.

        05.11.2015 23:38:04

      • Miki
        Miki

        Re: Prasata

        Podle sebe soudím tebe???

        08.01.2017 11:51:20


      • chvojkova (tecka) p
        chvojkova (tecka) p

        Re: Prasata

        Koukám , že se stačí podívat na pár dílů od Pohlreicha a z každého je najednou odborník ....Hlavně abychom jednou nebyli rádi , že si mažeme kečup na chleba místo másla... a hlavně aby byl alespoň ten chleba...

        10.07.2017 12:58:19

      • Vasek
        Vasek

        Re: Prasata

        Nechápu co vám vadí kečup jde i domácí !!!

        03.01.2018 15:30:19

      • Vlasta
        Vlasta

        Re: Prasata

        a ty jsi kdo,když mluvíš o prasatech. Pokud se ti naše kuchyň nelíbí, tak jeď do Vietnamu a žer kočky na šalvěji..

        26.11.2018 08:15:38

    • jaknapravdu.infoblog.cz
      jaknapravdu.infoblog.cz


      By mě opravdu velice zajímalo, co by na tento recept řekl pan dietolog, či kardiolog! A propo, tohle není na oběd, ale tak na lehkou večeři po flámu, nebo - lépe - před ním!:-))

      Zdravější by jistě bylo, alespoň tedy dle mně, upéci v troubě namarinovaná kuřecí křídla, nakořeněné paličky, tam je aspoň více masa a není to tak šíleně mastné!

      10.02.2013 02:13:06

      • zemekf
        zemekf

        kuře na dvoře roste víc jak šest měsíců, kuře na hormonech, antibioticích, naroste za míň jak polovinu té doby --- dobrou chuť ;-)

        16.03.2014 09:39:42

    Nalezeno receptů: 37
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.