reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí

Recept na pečený, marinovaný vepřový bůček s lepenicí a pivní omáčkou.


  • 4,0

    4 4
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Příprava bůčku:

Bůček opláchneme a zarovnáme na pravidelný tvar, nasolíme, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí, majoránkou a tymiánem. Do vakuovacího sáčku vložíme bůček, šalotku a zalijeme studeným vývarem tak, aby nebylo maso úplně ponořené. Zavakuujeme na 99% a ponoříme do 70 stupňové lázně na 8h a zatížíme. Po 8h vyndáme z lázně a zachladíme. Bůček vyndáme ze sáčku - nálev uschováme. Vychladlý marinovaný bůček nakrájíme na silné plátky, které opečeme ze všech stran a podáváme.

Příprava lepenice (použijeme ingredience označené na přílohu):

Oloupané brambory a osolené uvaříme do měkka, slijeme a šťouchadlem rozšťoucháme s máslem, škvarky nebo teplým nálevem z bůčku. Přidáme dochucené, uvařené, překrájené kysané zelí, zamícháme a dochutíme solí a pepřem.

Příprava pivní omáčky:

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, šalotku nakrájíme na jemno. Na másle opečeme zeleninu, pak přidáme šalotku. Když je vše dozlatova opečené, zalijeme černým pivem a vývarem, přidáme bylinky a nastrouhaný česnek a vaříme do zesílení chuti. Když je chuť výrazná, přidáme na kostičky nakrájený toustový chléb (podle hustoty) a stále vaříme, až se chléb rozvaří . Omáčku překutrujeme a přecedíme. Hladkou omáčku dochutíme solí, cukrem a pepřem, na konec zašleháme vychladlé máslo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečený marinovaný vepřový bůček s lepenicí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.