Pečený květák v orientálním stylu

35 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4760x
Marinovaný květák upečený s klínky cibule a plátky česneku. Recept na přípravu květáku trochu jinak.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Květák omyjeme a rozebereme na větší růžičky. V misce smícháme olivový olej a všechno sypké koření. Cibuli nakrájíme na klínky a česnek na silné plátky.

Na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací formy dáme květákové růžičky, nakrájenou cibuli a česnek. Zakapeme připravenou marinádou.

Troubu předehřejeme na 200 - 220 ˚C a vložíme do ní plech s květákem. Pečeme 15 minut, pak obsah na plechu opatrně promícháme a pečeme dalších 10 minut.

Pečený květák v orientálním stylu servírujeme horký pokapaný citronovou šťávou a zasypaný nasekanou petrželkou.

Moravanda autor receptu:

Pečený květák v orientálním stylu

Počet přidaných receptů: 182

Ingredience

na porce
4,6
skvělý recept
13 hlasujících
  • Recept Pečený květák v orientálním stylu - Tak toto je můj květák, ta cibule byla nejlepší.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený květák v orientálním stylu

Přidat příspěvek k receptu Pečený květák v orientálním stylu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept