reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Králíka omyjeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím králíka. Nakonec jej posypeme kmínem, dáme do pekáče a necháme přes noc odležet.

Druhý den nakrájíme bůček na větší kostky, také jej osolíme a posypeme kmínem. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy.

Zeleninu spolu s bůčkem vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Králíka dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 2,5 hodiny na 180 °C. Během této doby králíka s bůčkem průběžně přeléváme šťávou. V případě potřeby přilijeme trochu vody. Před koncem pečení můžeme maso nechat dopéct odkryté, aby vznikla kůrčička.

Pečeného králíka se zeleninou a bůčkem podáváme s brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Pečený králík se zeleninou a bůčkem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.