Pečený králík se zeleninou a bůčkem

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 816x
Domácí králík spolu s bůčkem a zeleninou. Na rozdíl od jiných receptů není potřeba králíka porcovat.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Králíka omyjeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím králíka. Nakonec jej posypeme kmínem, dáme do pekáče a necháme přes noc odležet.

Druhý den nakrájíme bůček na větší kostky, také jej osolíme a posypeme kmínem. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy.

Zeleninu spolu s bůčkem vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Králíka dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 2,5 hodiny na 180 °C. Během této doby králíka s bůčkem průběžně přeléváme šťávou. V případě potřeby přilijeme trochu vody. Před koncem pečení můžeme maso nechat dopéct odkryté, aby vznikla kůrčička.

Pečeného králíka se zeleninou a bůčkem podáváme s brambory.

autor receptu:

Pečený králík se zeleninou a bůčkem

Počet přidaných receptů: 85

Ingredience

na porce
3,2
dobrý recept
14 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený králík se zeleninou a bůčkem

Přidat příspěvek k receptu Pečený králík se zeleninou a bůčkem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept