reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený králík se zeleninou a bůčkem

Domácí králík spolu s bůčkem a zeleninou. Na rozdíl od jiných receptů není potřeba králíka porcovat.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Králíka omyjeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím králíka. Nakonec jej posypeme kmínem, dáme do pekáče a necháme přes noc odležet.

Druhý den nakrájíme bůček na větší kostky, také jej osolíme a posypeme kmínem. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy.

Zeleninu spolu s bůčkem vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Králíka dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 2,5 hodiny na 180 °C. Během této doby králíka s bůčkem průběžně přeléváme šťávou. V případě potřeby přilijeme trochu vody. Před koncem pečení můžeme maso nechat dopéct odkryté, aby vznikla kůrčička.

Pečeného králíka se zeleninou a bůčkem podáváme s brambory.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Pečený králík se zeleninou a bůčkem