Recept na dobrého králíka na česneku, bylinkách a červeném víně.
12 stroužků | česnek |
0.5 svazečku | tymián |
1 lžíce | rajčatový protlak |
1 ks | králík |
1 list | bobkový list |
4 dl | červené víno suché |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
hladká mouka | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Očištěného králíka (1,2 kg) naporcujeme na menší kousky. Kousky králíka osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku otřepeme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme. Kousky králíka osmažíme v oleji a uložíme na sací kartu. V pánvi s olejem osmažíme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, bylinky a rajčatový protlak. Promícháme, podlijeme vínem a společně provaříme asi 10 minut. Králíka vložíme do pekáčku a zalijeme sosem s vínem. Pečeme pomalu do úplného změknutí v troubě předehřáté na 160 °C. Pečený králík s česnekem a bylinkami zachutná třeba s bramborem.
Tradiční český králík s brambory a řepou
Ostřílený šéfkuchař restaurace Hotelu Kašperk v Kašperských horách pro nás připravil českého králíka. Vychutnejte si ho s brambory a řepou v moderním pojetí české kuchyně.
Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím
Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena