reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pečený králík na zelí

Králík pečený netradičně na zelí a česneku. Velice jednoduchá příprava.


  • 3,3

    237×

    3,2 237
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Králíka omyjeme, osušíme, podle potřeby odblaníme a pořádně osolíme. Pokud chcete, můžete králíka jemně prošpikovat, aby nebyl suchý, a orestovat, aby se maso zatáhlo.



Klobásu nakrájíme nadrobno a smícháme ji se zelím. Do vyššího pekáče rozložíme kysané zelí s klobásou a česnek. Do pekáče na zelí položíme připraveného králíka a okmínujeme. Pak přidáme sádlo a vodu.



Takto připraveného králíka vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka. Při pečení králíka otáčíme a podle potřeby podléváme.



Podáváme s oblíbenou přílohou - houskovým knedlíkem. Nebo chlebem.



Foto:Profimedia.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený králík na zelí

    Celkový počet komentářů: 7
    • Chovatel
      Chovatel

      Králík je kámoš, ne žrádlo

      Jsme v 21. století, opravdu nechápu proč má někdo potřebu jíst králika, když existuje tolik alternativ domácích mazlíčku. Příště si radši než mírumilovného a hodného králíka radši upečte svojí tchýni.

      18.06.2020 17:35:44

    • nadalzi
      nadalzi

      Přidala jsem také smaženou cibulku, králíka jsem potřela hořčicí smíchanou s česnekem, zelí jsem lehce zasypala cukrem. Výsledek stál za to !!!

      03.01.2016 14:11:38


    • jarmila
      jarmila

      kralika natrit horčicí nechat 2 hod pak pect .!

      27.02.2014 16:59:24

    • Jana Šuranová
      Jana Šuranová

      Skvelý recept

      Ďakujem za výborný recept. mala som veľkého zajaca a strach, že bude po upečení suchý. Skúsila som tento recept, dodržala postup, piekla som na 220, a bol vynikajúci!!!!!!!!!!!!!!!! S pečenými zemiakmi absolútna chuťovka.

      02.01.2014 19:17:59

    • biggate
      biggate

      Jemné doladění

      Jako klobásu jsem použil Uherskou klobásu a ta tomu dala trošku říz
      Zelí a klobásku jsem smíchával s třtinový cukrem kterého jsem tam dal 12 kávových lžiček
      Jako zálivku jsem v 0,5l horké vody rozmíchal hovězí bujón Knorr a jeden masox

      Přílohu jsem zvolil bramborový knedlík

      Lidičky to bylo "žraso"


      Díky za tento recept

      16.11.2013 13:54:37

    • Maruška
      Maruška

      Uvařila jsem podle tohoto receptu.Přidala jsem ještě smaženou cibuli.Je to vyborné.Da se tak připravit i jiné maso.

      03.01.2012 09:51:46


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Pečený králík na zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.