reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený králík na zelí

Králík pečený netradičně na zelí a česneku. Velice jednoduchá příprava.


  • 3,3

    236×

    3,2 236
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Králíka omyjeme, osušíme, podle potřeby odblaníme a pořádně osolíme. Pokud chcete, můžete králíka jemně prošpikovat, aby nebyl suchý, a orestovat, aby se maso zatáhlo.



Klobásu nakrájíme nadrobno a smícháme ji se zelím. Do vyššího pekáče rozložíme kysané zelí s klobásou a česnek. Do pekáče na zelí položíme připraveného králíka a okmínujeme. Pak přidáme sádlo a vodu.



Takto připraveného králíka vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka. Při pečení králíka otáčíme a podle potřeby podléváme.



Podáváme s oblíbenou přílohou - houskovým knedlíkem. Nebo chlebem.



Foto:Profimedia.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený králík na zelí

    Celkový počet komentářů: 6
    • Chovatel
      Chovatel

      Králík je kámoš, ne žrádlo

      Jsme v 21. století, opravdu nechápu proč má někdo potřebu jíst králika, když existuje tolik alternativ domácích mazlíčku. Příště si radši než mírumilovného a hodného králíka radši upečte svojí tchýni.

      18.06.2020 17:35:44

    • nadalzi
      nadalzi

      Přidala jsem také smaženou cibulku, králíka jsem potřela hořčicí smíchanou s česnekem, zelí jsem lehce zasypala cukrem. Výsledek stál za to !!!

      03.01.2016 14:11:38

    • jarmila
      jarmila

      kralika natrit horčicí nechat 2 hod pak pect .!

      27.02.2014 16:59:24


    • Jana Šuranová
      Jana Šuranová

      Skvelý recept

      Ďakujem za výborný recept. mala som veľkého zajaca a strach, že bude po upečení suchý. Skúsila som tento recept, dodržala postup, piekla som na 220, a bol vynikajúci!!!!!!!!!!!!!!!! S pečenými zemiakmi absolútna chuťovka.

      02.01.2014 19:17:59

    • biggate
      biggate

      Jemné doladění

      Jako klobásu jsem použil Uherskou klobásu a ta tomu dala trošku říz
      Zelí a klobásku jsem smíchával s třtinový cukrem kterého jsem tam dal 12 kávových lžiček
      Jako zálivku jsem v 0,5l horké vody rozmíchal hovězí bujón Knorr a jeden masox

      Přílohu jsem zvolil bramborový knedlík

      Lidičky to bylo "žraso"


      Díky za tento recept

      16.11.2013 13:54:37

    • Maruška
      Maruška

      Uvařila jsem podle tohoto receptu.Přidala jsem ještě smaženou cibuli.Je to vyborné.Da se tak připravit i jiné maso.

      03.01.2012 09:51:46


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Pečený králík na zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.