Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater

1 h 15 min | hlavní chod | 6 porcí | maďarská kuchyně | recept zobrazen: 927x
Jde o velmi chutný recept, kdy se kůže z kachního krku naplníme nádivkou z kachních jater a upečeme. Je to vynikající sváteční pochoutka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Z domácí kachny při její kuchyňské úpravě odřežeme krk. Z krku opatrně stáhneme kůži, abychom ji nepotrhali, očistíme zvenku i zevnitř, omyjeme, osušíme a osolíme. Jeden konec zašijeme, nebo spojíme párátky, či tenkými kovovými jehlicemi tak, aby po naplnění nádivka nikde nevytekla.

Mezitím odložíme do chladničky a mezitím připravíme náplň z kachních jater. Jednu střední cibuli a čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno. Na oleji opražíme posekanou cibuli do sklovita, přidáme petrželovou nať, krátce spolu orestujeme a necháme úplně vychladnout.

Včerejší žemle namočíme na 15 minut do studené vody, potom dobře vymačkáme od vody a dáme do mísy. Kachní játra omyjeme, zbavíme blan a cévní stopky a ostrým nožem naškrábeme na jemno.

K vymačkaným žemlím přidáme 4 vejce, naškrábaná kachní játra, sůl, čerstvě mletý černý pepř, vychladlou orestovanou cibuli s petrželovou natí i s olejem a strouhanku. Dobře promícháme a zpracujeme na tvarovatelnou hmotu, kterou necháme chvíli odstát v chladničce, aby se dobře propojily chutě.

Touto odleženou hmotou potom naplníme kůži z kachního krku, ale ne na velmi těsno, aby nám při pečení nepraskla a náplň nevytekla. Kůži z kachního krku spojíme i na druhém konci na husto sešitím, párátky či tenkými kovovými jehlicemi ze stejného důvodu. Nyní postupujeme následujícími způsoby.

1. Naplněný kachní krk uvaříme v polévce, přebere výbornou chuť zeleniny a drobů z vývaru z kachní polévky. Vyzkoušíme či už je naplněný krk uvařený jemným stlačením prstů, vybereme z vývaru a necháme chvíli chladnout. Vložíme do pekáčku s kachní sádlem a dopečeme v troubě, až je kůže pěkně do zlatohněda a do křupava. Dále budeme postupovat stejně jako při druhém postupu.

2. Naplněný kachní krk vložíme do pekáčku s kachním sádlem, přelijeme ještě sádlem, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut, dokud kůže nebude pěkně do zlatohněda a do křupava. Vybereme a necháme asi 20 minut odpočinout a pokrájíme na plátky o tloušťce asi 0,5 cm.

V tomto receptu jsem zvolila 2. způsob. Je to velká pochoutka vynikající chuti, která je vhodná ke slavnostním příležitostem, když je při stole více osob. Výborně chutná za tepla i za studena. Za tepla podáváme jako samostatné jídlo s pečenými brambory a zeleným salátem. Za studena podáváme jako skvělé pohoštění pro návštěvy s čerstvým domácím chlebem a s domácími nakládanými sladkokyselými okurkami či sezónní zeleninou. Také je výborným zpestřením studených obložených mís. Chutná na každý způsob a je to i velmi chutná večeře.

Recept přidávám z mojí série na kachní hody, kdy se z jedné domácí kachny připraví více chutných chodů, potom je i cena samotné kachny velmi přijatelná. Naučila mě to moje drahá dobrá máma.

Do kachních chodů z jedné doma kukuřicí vykrmené kachny u nás patří polévka z kachních drobů s knedlíčky z kachních jater, pečená nádivka z kachních jater, plněný kachní krk a pečená kachna plněná červeným zelím a jablky s bramborovými knedlíky, rizoto z kachních drobů a zeleniny uvařené v kachní polévce.

autor receptu:

Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater

Počet přidaných receptů: 413

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4190 běžně 6350 Kč sleva 34 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater byl 15.02.2016 na 6. místě v žebříčku nejlepších receptů.

2,4
slabší recept
53 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater

Recept se nachází v 13 kuchařkách
KDI
VARENIE 8360 receptů
zjirousek
Kachna 161 receptů
Zorňafa
1. aa-1b 6006 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater

Přidat příspěvek k receptu Pečený kachní krk plněný nádivkou z kachních jater
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept