Pečený jehněčí hřbet

2 h 40 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 2531x
Recept na marinovaná a pomalu pečená jehněčí žebra, která podáváme jako hlavní chod o velikonočních svátcích.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jehněčí hřbet očistíme a z horní strany seřízneme z části žeber tuk tak, aby vznikl "hřebínek". Ze spodní strany žeber odstraníme tenkou blánu. Odřezky uchováme a použijeme k pečení.

Připravíme si marinádu. V hmoždíři dohladka rozdrtíme hořčicová semínka, která v misce smícháme s cukrem, červenou mletou paprikou, solí, prolisovaným česnekem, worcestrem, kečupem, jablečným octem, tabascem a olejem do hladké marinády.

Jehněčí hřebínek silně potřeme ze všech stran marinádou, vložíme do pekáčku a necháme zakryté alespoň 2 hodiny odležet v chladu. K takto připravenému jehněčímu přidáme odřezky a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 160 °C asi 2 hodiny. Pak hřbet podlijeme malým množstvím vývaru a nezakryté dopékáme ještě asi 25 - 30 minut. Upečený jehněčí hřbet uchováme na teple.

Výpek necháme vysmahnout a naředíme vývarem. Vše přivedeme k varu a zahustíme kouskem másla, které jsme si předem obalili v hladké mouce. Omáčku za stálého míchání povaříme dohladka na požadovanou hustotu.

Pečený jehněčí hřbet nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a smetanový špenát.

Jarka-P autor receptu:

Pečený jehněčí hřbet

Počet přidaných receptů: 1731

Ingredience

na porcí

Recept Pečený jehněčí hřbet byl 05.04.2017 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,4
dobrý recept
25 hlasujících
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - jehněčí hřbet očistíme a je-li příliž velký, přesekneme ho tak, aby se vešel do pekáče
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - jehněčí žebra potřeme marinádou a necháme odležet
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - upečený jehněčí hřbet
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - jehněčí hřbet naporcujeme


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený jehněčí hřbet

Přidat příspěvek k receptu Pečený jehněčí hřbet
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept