Pečený jehněčí hřbet

2 h 40 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1753x
Recept na marinovaná a pomalu pečená jehněčí žebra, která podáváme jako hlavní chod o velikonočních svátcích.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jehněčí hřbet očistíme a z horní strany seřízneme z části žeber tuk tak, aby vznikl "hřebínek". Ze spodní strany žeber odstraníme tenkou blánu. Odřezky uchováme a použijeme k pečení.

Připravíme si marinádu. V hmoždíři dohladka rozdrtíme hořčicová semínka, která v misce smícháme s cukrem, červenou mletou paprikou, solí, prolisovaným česnekem, worcestrem, kečupem, jablečným octem, tabascem a olejem do hladké marinády.

Jehněčí hřebínek silně potřeme ze všech stran marinádou, vložíme do pekáčku a necháme zakryté alespoň 2 hodiny odležet v chladu. K takto připravenému jehněčímu přidáme odřezky a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 160 °C asi 2 hodiny. Pak hřbet podlijeme malým množstvím vývaru a nezakryté dopékáme ještě asi 25 - 30 minut. Upečený jehněčí hřbet uchováme na teple.

Výpek necháme vysmahnout a naředíme vývarem. Vše přivedeme k varu a zahustíme kouskem másla, které jsme si předem obalili v hladké mouce. Omáčku za stálého míchání povaříme dohladka na požadovanou hustotu.

Pečený jehněčí hřbet nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a smetanový špenát.

Jarka-P autor receptu:

Pečený jehněčí hřbet

Počet přidaných receptů: 1708

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2549 běžně 4598 Kč sleva 45 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pečený jehněčí hřbet byl 05.04.2017 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,4
dobrý recept
25 hlasujících
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - jehněčí hřbet očistíme a je-li příliž velký, přesekneme ho tak, aby se vešel do pekáče
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - jehněčí žebra potřeme marinádou a necháme odležet
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - upečený jehněčí hřbet
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - jehněčí hřbet naporcujeme

Kuchařky obsahující recept Pečený jehněčí hřbet

Recept se nachází v 17 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3491 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů
zjirousek
Maso skopové, jehněčí 147 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený jehněčí hřbet

Přidat příspěvek k receptu Pečený jehněčí hřbet
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept