Pečený jehněčí hřbet

2 h 40 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1362x
Recept na marinovaná a pomalu pečená jehněčí žebra, která podáváme jako hlavní chod o velikonočních svátcích.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Jehněčí hřbet očistíme a z horní strany seřízneme z části žeber tuk tak, aby vznikl "hřebínek". Ze spodní strany žeber odstraníme tenkou blánu. Odřezky uchováme a použijeme k pečení.

Připravíme si marinádu. V hmoždíři dohladka rozdrtíme hořčicová semínka, která v misce smícháme s cukrem, červenou mletou paprikou, solí, prolisovaným česnekem, worcestrem, kečupem, jablečným octem, tabascem a olejem do hladké marinády.

Jehněčí hřebínek silně potřeme ze všech stran marinádou, vložíme do pekáčku a necháme zakryté alespoň 2 hodiny odležet v chladu. K takto připravenému jehněčímu přidáme odřezky a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 160 °C asi 2 hodiny. Pak hřbet podlijeme malým množstvím vývaru a nezakryté dopékáme ještě asi 25 - 30 minut. Upečený jehněčí hřbet uchováme na teple.

Výpek necháme vysmahnout a naředíme vývarem. Vše přivedeme k varu a zahustíme kouskem másla, které jsme si předem obalili v hladké mouce. Omáčku za stálého míchání povaříme dohladka na požadovanou hustotu.

Pečený jehněčí hřbet nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a smetanový špenát.

Jarka-P autor receptu:

Pečený jehněčí hřbet

Počet přidaných receptů: 1701

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4990 běžně 10624 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pečený jehněčí hřbet byl 05.04.2017 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,4
dobrý recept
25 hlasujících
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - jehněčí hřbet očistíme a je-li příliž velký, přesekneme ho tak, aby se vešel do pekáče
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - jehněčí žebra potřeme marinádou a necháme odležet
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - upečený jehněčí hřbet
  • Recept Pečený jehněčí hřbet - jehněčí hřbet naporcujeme

Kuchařky obsahující recept Pečený jehněčí hřbet

Recept se nachází v 16 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3468 receptů
Zorňafa
1. aa-1 528 receptů
zjirousek
Maso skopové, jehněčí 147 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený jehněčí hřbet

Přidat příspěvek k receptu Pečený jehněčí hřbet
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept