reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Jehněčí hřbet očistíme a z horní strany seřízneme z části žeber tuk tak, aby vznikl "hřebínek". Ze spodní strany žeber odstraníme tenkou blánu. Odřezky uchováme a použijeme k pečení.

Připravíme si marinádu. V hmoždíři dohladka rozdrtíme hořčicová semínka, která v misce smícháme s cukrem, červenou mletou paprikou, solí, prolisovaným česnekem, worcestrem, kečupem, jablečným octem, tabascem a olejem do hladké marinády.

Jehněčí hřebínek silně potřeme ze všech stran marinádou, vložíme do pekáčku a necháme zakryté alespoň 2 hodiny odležet v chladu. K takto připravenému jehněčímu přidáme odřezky a pečeme zakryté v předehřáté troubě při 160 °C asi 2 hodiny. Pak hřbet podlijeme malým množstvím vývaru a nezakryté dopékáme ještě asi 25 - 30 minut. Upečený jehněčí hřbet uchováme na teple.

Výpek necháme vysmahnout a naředíme vývarem. Vše přivedeme k varu a zahustíme kouskem másla, které jsme si předem obalili v hladké mouce. Omáčku za stálého míchání povaříme dohladka na požadovanou hustotu.

Pečený jehněčí hřbet nakrájíme na porce, rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a smetanový špenát.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Pečený jehněčí hřbet