reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený jarní králík na víně

Výborný recept na pečeného králíka zase trošku jinak. Tento králík se dá podávat s knedlíkem i bramborem.


  • 4,0

    4 4
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 627 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

27. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 638 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 714 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 708 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 588 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Postup přípravy

Králíka nejprve naporcujeme na šest kusů. Každý kus králíka důkladně opepříme, potřeme silnou vrstvou hořčice a uložíme do pekáče. Králíka zasypeme kolečky cibule, novým kořením a jalovcem. Dále přidáme snítky bylinek, přelijeme přepuštěným máslem a necháme v chladu odležet dva dny.

Po dvou dnech kousky králíka podlijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, stáhneme plamen a pod pokličkou hodinu dusíme. Králičí maso potom jednou obrátíme. Poté odklopíme pekáč dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme hodinu a půl, dokud králičí maso zcela nezměkne. Během pečení maso obracíme a podléváme.

Králičí maso vyjmeme z pekáče a uchováme v teple. Do výpeku z cibule přelijeme víno a za stálého míchání chvíli vaříme, zjemníme máslem a podle chuti dosolíme. Králičí maso potom vrátíme do sosu.

Pečeného jarního králíka na víně podáváme ozdobeného tymiánem a s knedlíky nebo brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečený jarní králík na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.