reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami

Hřbet ze selátka pečený s bylinkami a podávaný se šťouchanými bramborami. Vynikající recept.


  • 5,0

    5 2

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Hřbety ze selátka opláchneme, osušíme, zbavíme přebytečné kůže a přendáme do pekáče. Nožem nařízneme ze shora do mřížky.

Nakrájíme česnek na tenké plátky a vložíme je do jednotlivých rýh v mase. Osolíme, opepříme a navrch ozdobíme snítky majoránky, tymiánu a estragonu.

Přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut. Poté odklopíme, podlijeme troškou vody nebo vývaru a pečeme do měkka, dalších 30 - 40 minut.

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami podáváme se šťouchanými bramborami nebo bramborami na loupačku a hlávkovým salátem.

 JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012
Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečený hřbet ze selátka s bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.