reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečený holandský pstruh

Pečený holandský pstruh

Delikátní pstruh pečený na másle s pórkem. Snadný recept na chutnou večeři nebo oběd.


  • 4,7

    87×

    4,7 87
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Pstruhy necháme rozmrazit, dobře je očistíme, vymyjeme a hlavy odřízneme. Na každou rybu počítáme 2 stroužky česneku. Jeden stroužek tence nakrájíme na plátky a rozložíme dovnitř ryby, druhý necháme neoloupaný a upečeme ho s rybami v celku. Pórek (zelenou část) pořádně opereme a nakrájíme na nudličky, které rozprostřeme po celé ploše pekáče. Osolíme.

Na nudličky pórku položíme pstruhy. Každého pstruha uvnitř okořeníme kořením na ryby, dříve zmíněným česnekem, větvičkou čerstvého rozmarýnu a po délce vložíme podélně rozpůlený plátek másla. Dále jemně osolíme, povrch posypeme staročeským kořením a máme-li rádi ostré, přidáme chilli koření. Pstruha poklademe plátky másla a pečeme.

Holandské pstruhy pečeme podle druhu trouby 20 - 30 minut. Ke konci pečení ryby kontrolujeme, můžeme i lehce zastříknout bílým vínem nebo troškou vody, ale není to nutné.

Pečeného holandského pstruha podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou. Můžeme podávat i s chlebem nebo pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený holandský pstruh

    Celkový počet komentářů: 2

    • stavros666
      stavros666

      Pečený holandský pstruh

      Zkusil jsem na přání mých strávníků,upéct holandské pstruhy na bylinkách s citronovolimetkovým dipem a jako přílohu brambůrek s česnekem.Musím říci,že i mě toto speciálo velice zachutnalo...proto budu vařit častěji chuťovčičky z mořských ryb i plodů.
      I vám všem současně přeji dobré pošušňáníčko....///

      09.09.2018 12:37:12

    • petrib
      petrib

      Není ryba, jako ryba

      Pstruh holandský (Argentina silus), je ve skutečnosti stříbrnice ryba příbuzná koljušce. V žádném případě nejde o pstruha ani o lososovitou rybu.
      Vyskytuje v pobřežních vodách Holandska, jinak podél celé západní Evropy od Norska po Biskajský záliv.

      25.03.2017 12:29:35


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pečený holandský pstruh

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.