Pečený holandský pstruh

45 min | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 10862x
Delikátní pstruh pečený na másle s pórkem. Snadný recept na chutnou večeři nebo oběd.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Pstruhy necháme rozmrazit, dobře je očistíme, vymyjeme a hlavy odřízneme. Na každou rybu počítáme 2 stroužky česneku. Jeden stroužek tence nakrájíme na plátky a rozložíme dovnitř ryby, druhý necháme neoloupaný a upečeme ho s rybami v celku. Pórek (zelenou část) pořádně opereme a nakrájíme na nudličky, které rozprostřeme po celé ploše pekáče. Osolíme.

Na nudličky pórku položíme pstruhy. Každého pstruha uvnitř okořeníme kořením na ryby, dříve zmíněným česnekem, větvičkou čerstvého rozmarýnu a po délce vložíme podélně rozpůlený plátek másla. Dále jemně osolíme, povrch posypeme staročeským kořením a máme-li rádi ostré, přidáme chilli koření. Pstruha poklademe plátky másla a pečeme.

Holandské pstruhy pečeme podle druhu trouby 20 - 30 minut. Ke konci pečení ryby kontrolujeme, můžeme i lehce zastříknout bílým vínem nebo troškou vody, ale není to nutné.

Pečeného holandského pstruha podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou. Můžeme podávat i s chlebem nebo pečivem.

veraricna autor receptu:

Pečený holandský pstruh

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

na porce
Vaše cena 5887 běžně 11321 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Pečený holandský pstruh byl 27.04.2014 na 2. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,7
skvělý recept
84 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečený holandský pstruh

Recept se nachází v 47 kuchařkách
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1909 receptů
KDI
VARENIE 8346 receptů
Kuchařka tety Věry z Krnova
veraricna
Kuchařka tety Věry z Krnova 303 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený holandský pstruh

Přidat příspěvek k receptu Pečený holandský pstruh
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept