Pstruhy necháme rozmrazit, dobře je očistíme, vymyjeme a hlavy odřízneme. Na každou rybu počítáme 2 stroužky česneku. Jeden stroužek tence nakrájíme na plátky a rozložíme dovnitř ryby, druhý necháme neoloupaný a upečeme ho s rybami v celku. Pórek (zelenou část) pořádně opereme a nakrájíme na nudličky, které rozprostřeme po celé ploše pekáče. Osolíme.
Na nudličky pórku položíme pstruhy. Každého pstruha uvnitř okořeníme kořením na ryby, dříve zmíněným česnekem, větvičkou čerstvého rozmarýnu a po délce vložíme podélně rozpůlený plátek másla. Dále jemně osolíme, povrch posypeme staročeským kořením a máme-li rádi ostré, přidáme chilli koření. Pstruha poklademe plátky másla a pečeme.
Holandské pstruhy pečeme podle druhu trouby 20 - 30 minut. Ke konci pečení ryby kontrolujeme, můžeme i lehce zastříknout bílým vínem nebo troškou vody, ale není to nutné.
Pečeného holandského pstruha podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou. Můžeme podávat i s chlebem nebo pečivem.