reklama
hledat uživatel
       

Pečený bůček

Recept na jednoduchý oběd pro labužníky.


  • 2,3

    19×

    2,3 19
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Vepřový bůček dáme na prkýnko kůží nahoru. Do kůže se sádlem uděláme zářezy, ale ne až do masa. Zářezy děláme zhruba po 1 cm. Bůček pokropíme olivovým olejem a do kůže vetřeme sůl. Poté maso otočíme a uděláme totéž z druhé strany. Také přidáme trochu pepře.

Vepřový bůček vložíme do pekáče kůží nahoru. Pekáč volíme dostatečně velký, aby se do něj později vešla i zelenina. Bůček pečeme asi 30 minut, nebo až začne být kůže křupavá. Pak teplotu snížíme na 180 °C a maso pečeme další hodinu.

Během toho si připravíme zeleninu. Zeleninu očistíme. Mrkev, cibuli a natě podélně rozpůlíme. Česnek necháme v celku.

Maso vyjmeme z pekáče a dáme stranou na prkýnko. Do pekáče dáme všechnu zeleninu, česnek a tymián. Promícháme s výpekem a maso položíme nahoru. Vše vložíme do trouby a bůček pečeme další hodinu. Pečený bůček by měl být hotový a měkký.

Pečený bůček dáme stranou na talíř a přikryjeme jej alobalem. Zatím si připravíme omáčku. Z pekáče odstraníme všechen tuk. Přidáme vodu nebo vývar a vše přivedeme k varu. Omáčku za stálého míchání povaříme, než ztmavne. Nakonec omáčku přecedíme. Podle chuti ji osolíme a opepříme.

Pečený bůček nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše. Bůček přeléváme omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený bůček

    Celkový počet komentářů: 4
    • stavros666
      stavros666

      Pečený bůček

      Dělám tuto rychlovku s bramborovým knedlíčkem dost často,protože ho máme všichni rádi.Bůček naložím do bylinek,na cibuli s trochou česneku a hořčice domácí,pak upeču..masíčko je jako maslíčko měkoučké k tomu červené zelíčko a bramborový knedlíček.Posílá také pár fotografií této mňamky a přeji dobré pošušňáníčko i zažívání....///

      19.02.2017 12:54:08

    • Mira
      Mira

      na bůček olivový olej, zhovadilost....

      15.02.2013 09:58:52

    • Květoslav
      Květoslav

      ....taky to mám rád s kůžičkou dolů.... :-)

      26.06.2012 13:42:33


    • Venca
      Venca

      Když se dá péct hned kůží nahoru, tak je kůže tvrdá na kámen - absolutně nejedlá.
      Polovinu času se musí péct ze začátku kůží dolu a podlévat. Blbče.

      01.12.2011 09:00:26


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Pečený bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.