Nejdříve si připravíme pikantní zálivku. Cibuli, česnek a čerstvý zázvor oloupeme a usekáme nahrubo. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky. Pak očištěné suroviny zalijeme studeným vývarem, přidáme čerstvý koriandr, sojovou omáčku a vše rozmixujeme v hladkou zálivku.
Vepřový bůček očistíme a kůži ostrým nožem nakrájíme na mřížku, do které vetřeme sůl a mletý kmín. Potom maso z obou stran zprudka opečeme na oleji dorůžova. Bůček opékáme nejdříve kůží dolů tak dlouho, dokud nezrůžoví. Pak maso otočíme a jakmile se zatáhne, přendáme ho i s výpekem do pekáčku kůží nahoru. Vše zalijeme zálivkou tak, aby nebyla kůže ponořena. Bůček pečeme zvolna v předehřáté troubě doměkka.
Pečený bůček rozdělíme na porce, podlijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.
Pečený bůček s netradiční omáčkou je opravdovou delikatesou pro všechny, co rádi dobře propečené maso.