reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem

Recept na českou klasiku - bůček, kysané zelí a karlovarský knedlík.


  • 2,3

    32×

    2,2 32
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Cibule nakrájíme nahrubo a česnek rozetřeme. Připravíme si bůček na pečení, bůček osolíme po všech stranách, potřeme rozetřeným česnekem, vložíme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí a lehce okmínujeme. Vložíme do rozehřáté trouby, zapečeme, pak podlijeme vodou a za stálého podlévání pomalu dusíme doměkka.

Cibuli nakrájíme nadrobno. Špek nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Sáček kysaného zelí scedíme z nálevu, překrojíme a dáme vařit. Měkké zelí zahustíme nastrouhaným bramborem a přidáme osmaženou cibuli se špekem, vše spolu necháme řádně provařit, dochutíme solí a cukrem.

Nakrájíme si 4 rohlíky (den staré) do mísy. Přidáme 2 vejce, 2 dl mléka,150 g polohrubé mouky a lžičku soli. Vše smícháme a vyklopíme na potravinovou folii. Vytvarujeme váleček, konce stáhneme provázkem a vložíme do vařící vody a vaříme asi 30 minut. Uvařené knedlíky nakrájíme na kolečka, přidáme podušené zelí a k tomu ukrojíme upečený bůček.

Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.