reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem

Recept na českou klasiku - bůček, kysané zelí a karlovarský knedlík.


  • 2,3

    33×

    2,3 33
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

1. 11. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Postup přípravy

Cibule nakrájíme nahrubo a česnek rozetřeme. Připravíme si bůček na pečení, bůček osolíme po všech stranách, potřeme rozetřeným česnekem, vložíme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí a lehce okmínujeme. Vložíme do rozehřáté trouby, zapečeme, pak podlijeme vodou a za stálého podlévání pomalu dusíme doměkka.

Cibuli nakrájíme nadrobno. Špek nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Sáček kysaného zelí scedíme z nálevu, překrojíme a dáme vařit. Měkké zelí zahustíme nastrouhaným bramborem a přidáme osmaženou cibuli se špekem, vše spolu necháme řádně provařit, dochutíme solí a cukrem.

Nakrájíme si 4 rohlíky (den staré) do mísy. Přidáme 2 vejce, 2 dl mléka,150 g polohrubé mouky a lžičku soli. Vše smícháme a vyklopíme na potravinovou folii. Vytvarujeme váleček, konce stáhneme provázkem a vložíme do vařící vody a vaříme asi 30 minut. Uvařené knedlíky nakrájíme na kolečka, přidáme podušené zelí a k tomu ukrojíme upečený bůček.

Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.