reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečený bůček s křupavou kůrkou

Pečený bůček s křupavou kůrkou

Takto připravený domácí pečený bůček je výbornou chuťovkou pro nejrůznější příležitosti, oslavy a párty. Výborně chutná s pečivem a chlazeným pivem.


  • 4,2

    38×

    4,1 38
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Nízký vepřový bůček očistíme a kůži po celé ploše prořízneme ostrým nožem na proužky asi 1/2 - 1 cm vzdálené od sebe. (K tomu požívám univerzální nůž s vysouvací čepelí, kde lze nastavit i hloubku řezu). Takto připravený bůček promasírujeme s hrubou solí, pepřem a olejem tak, aby suroviny vnikly i do zářezů. Neoloupané šalotky rozkrojíme na poloviny a na malém množství tuku, řezem dolů, opečeme do hněda.

Do pekáče s mřížkou nalijeme hrnek vody, do které vložíme opečené šalotky, bobkový list a šalvěj. Pak vložíme mřížku, na kterou rozprostřeme plát bůčku kůží nahoru. (Maso se nesmí dotýkat vody.) Takto připravený bůček vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a zprudka pečeme asi 35 minut. Poté teplotu snížíme na 180 °C a maso pečeme již zvolna, dokud nebude měkké a kůrčička křupavá a zlatohnědá. Vypečenou šťávu použijeme dále na přípravu omáčky.

Připravíme si medovo-kořeněnou omáčku. V rendlíku s nepřilnavým dnem svaříme med se lžící pomerančové šťávy, badyánem a drceným koriandrem. Pak do této směsi scedíme přes síto výpek z pekáče a omáčku, za občasného míchání, necháme zredukovat asi na polovinu. Omáčku dochutíme solí a pepřem a ihned jí potřeme do křupava vypečenou kůži.

Pečený bůček s křupavou kůrčičkou nakrájíme na proužky a podáváme s medovo-kořeněnou omáčkou, čerstvou zeleninou a pečivem. Pokrm však můžeme servírovat i jako hlavní chod, nejlépe chutná s grilovaným bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený bůček s křupavou kůrkou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jarka-P
      Jarka-P

      Komentář k receptu Pečený bůček s křupavou kůrkou

      Milá Libchen .. díky za příspěvek ... fakt všem chutnalo

      19.07.2016 23:09:04

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Pečený bůček s křupavou kůrkou

      Moc krásny recept, srdečně blahopřeji, u mne 5* i víc:-)
      spravím!

      15.07.2016 06:31:48


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pečený bůček s křupavou kůrkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.