reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený broskvový dezert

Dortíky z piškotového těsta s marmeládou, broskví a šlehačkou.


  • 3,8

    3,7 9
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, postupně vmícháme tuhý sníh z bílků a mouku. Z tohoto množství surovin je těsto na plech velikosti asi 20 x 24 cm.

Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný menší plech. V předehřáté troubě upečeme.

Z vychladlého těsta vykrajujeme kolečka o něco větší než jsou půlky broskví, pokapeme je rumem s cukrem, potřeme řidší meruňkovou marmeládou a na každé kolečko dáme polovičku oloupané kompotované broskve řezem dolů. Do středu zapíchneme oloupanou mandli. Ušlehanou šlehačku se ztužovačem ozdobně nastříkáme okolo broskve jako věneček.

Na větší plech dáme dvojitou dávku ingrediencí a zbytek piškotu potřeme marmeládou, polijeme čokoládou, posypeme mandlovými lupínky a nakrájíme na řezy.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený broskvový dezert

    Celkový počet komentářů: 1

    • marcela honusová
      marcela honusová

      Potřebuji vysvětlit,
      v posledním odstavci se píše dvojitou dávku ingrediencí a zbytek piškotu.
      Jaké ingredience se myslí.
      Umím si představit, že mi zůstane trochu broskví, které smíchám s piškotem a co přísady do těsta, to snad ne? A navíc dvojitá dávka?

      27.09.2010 07:56:52

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečený broskvový dezert

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.