reklama
hledat uživatel
       

Pečený bažant

Bažanti jsou pokryti plátky slaniny a podáváme je z omáčkou ochucenou rosolem z červeného rybízu.


  • 3,0

    482×

    2,9 482
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 745 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 985 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Bažanty potřeme hustě máslem a napříč přes prsa poklademe plátky slaniny. Bažanty dáme na pekáč vymazaný máslem a asi hodinu je pečeme v troubě doměkka asi na 200 st., během pečení je potíráme vypečenou šťávou. Bažanty potom udržujeme teplé, šťávu z pečení slijeme, zaprášíme moukou a dobře ji osmažíme. Zalijeme vývarem, přidáme rosol a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme ji, scedíme a podáváme v omáčníku zvlášť. Bažanty podáváme s opečenými brambory a omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečený bažant

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.