reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

směs

Postup přípravy

Bažanta stáhneme, vykucháme a namočíme na dvě hodiny do mléka.

Připravíme nádivku: Promícháme máslo, 2 žloutky, nakrájené žemle, mléko, sůl, nasekané mandle a nakonec přidáme sníh vyšlehaný ze 2 bílků.

Bažanta osolíme, dovnitř dáme kousek slaniny a nádivku. Přebytečnou nádivku položíme vedle bažanta do pekáčku.

Celého bažanta pokryjeme anglickou slaninou. Bažanta v pekáčku obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, neoloupaným jablkem nakrájeným na osminky a posypeme mandlemi. A nakonec přidáme několik plátků másla. Vše v pekáčku podle chuti opepříme, posypeme uzenou paprikou a ozdobíme bobkovým listem.

Bažanta s mandlovou nádivkou pečeme v troubě asi 90 minut a podléváme vývarem z kostky.

Na talíři pečeného bažanta s mandlovou nádivkou ozdobíme brusinkovým kompotem a lístečkem bazalky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Pečený bažant s mandlovou nádivkou