Pečený bažant s mandlovou nádivkou

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 9688x
Pečený bažant s mandlovou nádivkou, jablky, cibulkou, anglickou slaninou a brusinkami. Recept na slavnostní hlavní chod.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Bažanta stáhneme, vykucháme a namočíme na dvě hodiny do mléka.

Připravíme nádivku: Promícháme máslo, 2 žloutky, nakrájené žemle, mléko, sůl, nasekané mandle a nakonec přidáme sníh vyšlehaný ze 2 bílků.

Bažanta osolíme, dovnitř dáme kousek slaniny a nádivku. Přebytečnou nádivku položíme vedle bažanta do pekáčku.

Celého bažanta pokryjeme anglickou slaninou. Bažanta v pekáčku obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, neoloupaným jablkem nakrájeným na osminky a posypeme mandlemi. A nakonec přidáme několik plátků másla. Vše v pekáčku podle chuti opepříme, posypeme uzenou paprikou a ozdobíme bobkovým listem.

Bažanta s mandlovou nádivkou pečeme v troubě asi 90 minut a podléváme vývarem z kostky.

Na talíři pečeného bažanta s mandlovou nádivkou ozdobíme brusinkovým kompotem a lístečkem bazalky.

Danuše autor receptu:

Pečený bažant s mandlovou nádivkou

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce
Vaše cena 2199 běžně 4398 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečený bažant s mandlovou nádivkou

Recept se nachází v 32 kuchařkách
Danuše
Tekatoka 3 recepty
Hawkeye
kuřecí 390 receptů
Marcyx
Hlavní jídla 297 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečený bažant s mandlovou nádivkou

Přidat příspěvek k receptu Pečený bažant s mandlovou nádivkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept