reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečený bažant nadívaný kaštany, rýží a borůvkami

V tomto svátečním jídle doplňuje červená nádivka výborné bažantí maso. K přípravě jsou potřeba grilovací jehly.


  • 2,9

    820×

    2,8 820
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kaštany zalijeme vařící vodou tak, aby byly ponořené, a zakryté je necháme 8 minut vařit, až změknou, ale nedrolí se. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli doměkka. Přidáme borůvky nebo černý rybíz a cukr a dusíme pár minut. Pak pánev odstavíme z plamene. Kaštany necháme okapat, nasekáme je a přidáme k borůvkám. Do této směsi vmícháme uvařenou rýži, může být i planá, petrželku, sůl a trošku pepře.Po obou stranách prsíček vsuneme pod kůži plátek vychlazeného másla a naplníme je nádivkou. Otevřené konce zajistíme jehlicí a povrch bažantů potřeme ještě máslem. Oba bažanty položíme prsíčky k sobě na veliký pekáč a pečeme je asi 20 minut. Mezitím nasypeme brambory do kastrolu, zalijeme vodou, uvedeme do varu a okamžitě slijeme. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 stupňů. Pekáč vyndáme a oba bažanty obrátíme prsíčky dolů. Přelijeme je vypečenou šťávou, kolem rozložíme brambory a cibuli a znovu přelijeme. Pekáč dáme znovu do trouby a pečeme asi 20 minut. Bažanty pak otočíme na záda, přidáme cukety a zeleninu i drůbež přelijeme vypečenou šťávou. Pečeme dalších 20 minut, pak ještě zvýšíme teplotu a znovu přelijeme, poté znovu pečeme než se maso dopeče a zelenina zezlátne. Bažanty přeložíme na mísu, vyjmeme jehlice a kolem bažantů rozložíme zeleninu. Z vypečené šťávy opatrně sebereme tuk a přidáme do ní víno. Uvedeme do varu a mícháme, abychom uvolnili připečené kousky masa a zeleniny. Prudkým varem povaříme několik minut a odpaříme omáčku tak na třetinu. Omáčkou buď bažanty přelijeme, nebo jí podáváme zvlášť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečený bažant nadívaný kaštany, rýží a borůvkami

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jenny
      Jenny

      doplnění receptu

      Ahoj Zuzko, ráda bych si doplnila tvůj recept, jelikož bych chtěla postupovat přesně podle návodu, abych výsledek byl takový jaký má být. Ráda bych věděla jaká zelenina má být přidána do pekáče a kolik? a stejně tak, jaké víno (červené, bílé a kolik)?

      06.12.2005 08:29:52


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečený bažant nadívaný kaštany, rýží a borůvkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.