reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečení vepřoví šneci

Recept na skvělé zapečené závitky.


  • 4,8

    19×

    4,8 19
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z vepřové kýty nakrájíme tenké dlouhé řízky, které naklepeme. Na horní stranu položíme plátek anglické slaniny a šunky. Poté to vše svineme tak, aby na povrchu bylo maso a kraj přišpendlíme párátkem.

V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo a šneky zprudka opečeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na zbylém sádle necháme vydusit nakládanou mletou kořenovou zeleninu v soli a prolisovaný česnek asi 3 stroužky. Kastrol volíme tak, aby se nám do něj vešli šneci na těsno. Tak abychom při pohledu do kastrolu viděli vinutí masa a také, aby se v něm dalo péct v troubě. Mezitím si rozpustíme masox asi v 3/4 vody.

Až se nám podusí zelenina s česnekem, poskládáme do kastrolu šneky, podlijeme připraveným vývarem tak, aby konečky šneků trochu čouhaly nad hladinou. Vepřové šneky pečeme na plno. Až konečky šneků v troubě zhnědnou, vyjmeme kastrol z trouby a šneky otočíme vzhůru. Horní část dolů, spodní část nahoru. Vepřové šneky vložíme zpět do trouby a dopečeme.

Toto jídlo velmi chutná i když jsme ho nesolili ani nepepřili, sůl je totiž už v nakládané zelenině a vývaru.

Pečení vepřoví šneci jsou skvělí s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečení vepřoví šneci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.