reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečení pstruzi v soli

Pstruzi pečení v solné hmotě. Recept se vyplatí u úplně čerstvé ryby, protože jen tak se zachovají aroma, která si ryba v solném těstě zachová. Ač recept vypadá náročně, tak je jednoduchý!


  • 3,0

    174×

    3 174
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ryby koupíme pokud možno vykuchané. Ryby pořádně omyjeme pod tekoucí vodou a usušíme utěrkou. Nejlépe papírovou. Bylinky opereme, osušíme, rovnoměrně je rozdělíme do břicha ryb. Okraje břicha přes sebe přeložíme, aby bylinky při pečení nevypadly.

Troubu rozehřejem na 250 °C. Vezmeme velkou mísu a do ní vysypeme všechnu sůl. Přidáme do ní bílky, vodu a všechno stejnoměrně rozmícháme. Vznikne nám hmota podobná vlhkému písku. Ohnivzdornou misku, do které se ryby vejdou, přípradně pekáček vysypeme asi 2 cm vysokou vrstvou solné hmoty. Doprostřed vložíme ryby a kolem dokola ji oplácáme zbylou solnou hmotou. Dobře ji uplácáme.

Troubu ztlumíme na 225 °C, vložíme do ní misku s rybami a necháme ji tam asi 30 minut. Pak troubu vypneme, dvířka necháme pootevřená (přiskřípneme do nich třeba utěrku) a rybu necháme 10 - 15 minut dojít.

V kastrolku rozpustíme máslo. Citrony nakrájíme na čtvrtky. Nyní budeme potřebovat kladívko. Jím opatrně oklepeme slanou krustu a ryby opatrně vytáhneme. Kůže bude ztvrdllá solí, takže ji jíst nebudeme. Není třeba se rozčilovat, že tam zůstala.

Ryby rozdělíme podle porcí na vyhřáté talíře. Podáváme s máslem, pepřem a citronem, aby si každý mohl rybu upravit podle chuti. Nejlepší přílohou jsou brambory a zeleninový salát.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečení pstruzi v soli

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jindra
      Jindra

      Pstruh na soli

      Rozehřejeme troubu na 180, do misky, používám skleněnou, nasypeme kilo soli na dno a na ní položíme osušené pstruhy.
      Můžeme dovnitř vložit snítku petržele či jiné bylinky, dle chuti.

      Misku strčíme do vytopené trouby, kde držíme těch 180 a zavřeme. Po 25 -30 minutách, dle velikosti ryby, je hotovo.

      Rybu, pokud byla suchá snadno se soli sundáme.
      Máslem ani jinými tuky nevylepšujeme, tuku má v sobě dost, stačí pokapat citronem.

      Rychlé a téměř bezpracné jídlo.
      Stejně jde udělat i kuře, ale troubu na 200 a 60 minut :-)

      10.01.2015 14:05:11

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečení pstruzi v soli

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.