reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečení pstruzi v soli

Pstruzi pečení v solné hmotě. Recept se vyplatí u úplně čerstvé ryby, protože jen tak se zachovají aroma, která si ryba v solném těstě zachová. Ač recept vypadá náročně, tak je jednoduchý!


  • 3,0

    174×

    3 174
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Ryby koupíme pokud možno vykuchané. Ryby pořádně omyjeme pod tekoucí vodou a usušíme utěrkou. Nejlépe papírovou. Bylinky opereme, osušíme, rovnoměrně je rozdělíme do břicha ryb. Okraje břicha přes sebe přeložíme, aby bylinky při pečení nevypadly.

Troubu rozehřejem na 250 °C. Vezmeme velkou mísu a do ní vysypeme všechnu sůl. Přidáme do ní bílky, vodu a všechno stejnoměrně rozmícháme. Vznikne nám hmota podobná vlhkému písku. Ohnivzdornou misku, do které se ryby vejdou, přípradně pekáček vysypeme asi 2 cm vysokou vrstvou solné hmoty. Doprostřed vložíme ryby a kolem dokola ji oplácáme zbylou solnou hmotou. Dobře ji uplácáme.

Troubu ztlumíme na 225 °C, vložíme do ní misku s rybami a necháme ji tam asi 30 minut. Pak troubu vypneme, dvířka necháme pootevřená (přiskřípneme do nich třeba utěrku) a rybu necháme 10 - 15 minut dojít.

V kastrolku rozpustíme máslo. Citrony nakrájíme na čtvrtky. Nyní budeme potřebovat kladívko. Jím opatrně oklepeme slanou krustu a ryby opatrně vytáhneme. Kůže bude ztvrdllá solí, takže ji jíst nebudeme. Není třeba se rozčilovat, že tam zůstala.

Ryby rozdělíme podle porcí na vyhřáté talíře. Podáváme s máslem, pepřem a citronem, aby si každý mohl rybu upravit podle chuti. Nejlepší přílohou jsou brambory a zeleninový salát.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečení pstruzi v soli

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jindra
      Jindra

      Pstruh na soli

      Rozehřejeme troubu na 180, do misky, používám skleněnou, nasypeme kilo soli na dno a na ní položíme osušené pstruhy.
      Můžeme dovnitř vložit snítku petržele či jiné bylinky, dle chuti.

      Misku strčíme do vytopené trouby, kde držíme těch 180 a zavřeme. Po 25 -30 minutách, dle velikosti ryby, je hotovo.

      Rybu, pokud byla suchá snadno se soli sundáme.
      Máslem ani jinými tuky nevylepšujeme, tuku má v sobě dost, stačí pokapat citronem.

      Rychlé a téměř bezpracné jídlo.
      Stejně jde udělat i kuře, ale troubu na 200 a 60 minut :-)

      10.01.2015 14:05:11


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Pečení pstruzi v soli

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.