reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečení pstruzi na másle a bylinkách

Vyzkoušejte chutný recept na bylinkové pstruhy na másle pečené s bramborem na rozmarýnu.


  • 4,4

    83×

    4,4 83
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Celé brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a osušíme. Do každé brambory uděláme tenké zářezy nožem a na paříku uvaříme do poloměkka. Lístečky rozmarýnu jemně usekáme a promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a olejem. Omyté citrony nakrájíme na plátky.

Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Z obou stran rovněž do kůže uděláme několik zářezů, do kterých naneseme ochucený olej s rozmarýnem. Dutinu břišní osolíme a vyplníme plátky citronu a másla. Poloměkké brambory také potřeme ochuceným olejem, zářezy vyplníme bylinkami a spolu s rybami rozložíme do pekáčku.

Pstruhy s bramborami pečeme v předtopené troubě při 200°C, za občasného potírání olejem a podléváním vínem dozlatova.

Upečené pstruhy s bramborami rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou, ozdobíme citronem a snítkou bylinek.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečení pstruzi na másle a bylinkách

    Celkový počet komentářů: 5
    • Janah45
      Janah45

      ýbornýýý

      27.04.2017 18:33:57

    • Filip
      Filip

      Komentář k receptu Pečení pstruzi na másle a bylinkách

      Absolutně nevhodné je využití másla ke smažení. Rádo se připaluje a teplem vytváří nevhodné sloučeniny pro naše tělo. Používáme jej spíše na polévání, ochucování a vzácně u mimořádných situací na krátkodobé osmahnutí jíšky nebo zeleniny – např. mrkve k dušení.

      03.01.2015 22:37:27

    • Miras
      Miras

      Takže recept děláme již léta, le lehce upraven. Bez nářezů a citrónu uvnitř.. místo oleje použít rozpuštěné máslo. Je to daleko chutnější.. Použijte něco jako podravku, ale kupte bez glutamátů. Je to důležité kvůli chuti. Vytřete tím vnitřek pstruha a nacpěte bazalkou. je ve vaší vůli jakou má konzistenci. Záleží jestli jí jíte nebo jen na ochucení. Vložte ještě kousek másle " dle chuti" a to stačí. já dávám ještě trochu cibulky a česneku. Mám to rád. A pstruh má obecně známé na grilu i v troubě poznáte, že je hotov ve chvíli, kdy se mu zakalí oči, ale to je na vás. Trochu lepší je maličko dozlatova. A stačí. Lehké, dobré.

      11.10.2012 14:52:55


    • MartinaaaK
      MartinaaaK

      Nechápu, kde tento recept vzal takové hodnocení. Zkusila jsem ho a byla jsem dost zklamaná. Na vrchu cítíte jen jehličí (a to jsem dávala čerstvý rozmarýn) a uprostřed kyselý citrón. Dělala jsem něco špatně?

      01.06.2012 13:06:58

      • Evelka
        Evelka

        My použili rozmarýn sušený. Každopádně se to s ním nesmí přehánět. A dva citrony na dva pstruhy jsou také zbytečné, dali jsme každému do břicha tolik plátků, koli se vešlo (cca 4), šťávou pokapali a bylo to akorát. :)

        02.06.2012 16:46:04

    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pečení pstruzi na másle a bylinkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.