reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečení pstruzi na másle a bylinkách

Vyzkoušejte chutný recept na bylinkové pstruhy na másle pečené s bramborem na rozmarýnu.


  • 4,4

    84×

    4,4 84
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 881 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Celé brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a osušíme. Do každé brambory uděláme tenké zářezy nožem a na paříku uvaříme do poloměkka. Lístečky rozmarýnu jemně usekáme a promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a olejem. Omyté citrony nakrájíme na plátky.

Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Z obou stran rovněž do kůže uděláme několik zářezů, do kterých naneseme ochucený olej s rozmarýnem. Dutinu břišní osolíme a vyplníme plátky citronu a másla. Poloměkké brambory také potřeme ochuceným olejem, zářezy vyplníme bylinkami a spolu s rybami rozložíme do pekáčku.

Pstruhy s bramborami pečeme v předtopené troubě při 200°C, za občasného potírání olejem a podléváním vínem dozlatova.

Upečené pstruhy s bramborami rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou, ozdobíme citronem a snítkou bylinek.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečení pstruzi na másle a bylinkách

    Celkový počet komentářů: 5
    • Janah45
      Janah45

      ýbornýýý

      27.04.2017 18:33:57

    • Filip
      Filip

      Komentář k receptu Pečení pstruzi na másle a bylinkách

      Absolutně nevhodné je využití másla ke smažení. Rádo se připaluje a teplem vytváří nevhodné sloučeniny pro naše tělo. Používáme jej spíše na polévání, ochucování a vzácně u mimořádných situací na krátkodobé osmahnutí jíšky nebo zeleniny – např. mrkve k dušení.

      03.01.2015 22:37:27

    • Miras
      Miras

      Takže recept děláme již léta, le lehce upraven. Bez nářezů a citrónu uvnitř.. místo oleje použít rozpuštěné máslo. Je to daleko chutnější.. Použijte něco jako podravku, ale kupte bez glutamátů. Je to důležité kvůli chuti. Vytřete tím vnitřek pstruha a nacpěte bazalkou. je ve vaší vůli jakou má konzistenci. Záleží jestli jí jíte nebo jen na ochucení. Vložte ještě kousek másle " dle chuti" a to stačí. já dávám ještě trochu cibulky a česneku. Mám to rád. A pstruh má obecně známé na grilu i v troubě poznáte, že je hotov ve chvíli, kdy se mu zakalí oči, ale to je na vás. Trochu lepší je maličko dozlatova. A stačí. Lehké, dobré.

      11.10.2012 14:52:55


    • MartinaaaK
      MartinaaaK

      Nechápu, kde tento recept vzal takové hodnocení. Zkusila jsem ho a byla jsem dost zklamaná. Na vrchu cítíte jen jehličí (a to jsem dávala čerstvý rozmarýn) a uprostřed kyselý citrón. Dělala jsem něco špatně?

      01.06.2012 13:06:58

      • Evelka
        Evelka

        My použili rozmarýn sušený. Každopádně se to s ním nesmí přehánět. A dva citrony na dva pstruhy jsou také zbytečné, dali jsme každému do břicha tolik plátků, koli se vešlo (cca 4), šťávou pokapali a bylo to akorát. :)

        02.06.2012 16:46:04


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Pečení pstruzi na másle a bylinkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.