Pečené žemlové knedlíčky

1 hod | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4905x
Žemlové knedlíčky pečené v troubě jsou výbornou přílohou k pečené kachně nebo i jiným masům.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Veku nakrájíme na drobné kostičky a omytou petrželovou nať jemně usekáme. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozkvedláme s mlékem, osolíme a promícháme s nakrájenou vekou, krupicí a usekanou petrželkou. Do směsi lehce zapracujeme bílkový sníh a vše necháme v chladu asi 20 minut rozležet.

Mokrýma rukama tvoříme z žemlové směsi koule-knedlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Žemlové knedlíčky silně potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10 - 13 minut.

Pečené žemlové knedlíčky podáváme jako přílohu k pečené drůbeži se šťávou, může to být například kachna, husa nebo kuře. Knedlíčky můžeme použít i jako vložku do zeleninových vývarů a polévek.

Jarka-P autor receptu:

Pečené žemlové knedlíčky

Počet přidaných receptů: 1724

Ingredience

na porce
4,7
skvělý recept
27 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené žemlové knedlíčky

Přidat příspěvek k receptu Pečené žemlové knedlíčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept