Pečené žampiony plněné sýrovo-smetanovou náplní

45 min | hlavní chod | 2 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 1399x
Můj jednoduchý recept na velmi chutné a voňavé pečené žampiony naplněné směsí z cibule, česneku, uzené slaniny, chilli papričky, nožiček žampionů, strouhaného uzeného sýra a kyselé smetany.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čerstvé velké žampiony na sucho očistíme, ale slupku kloboučků ponecháme, tam je nejvíce chuti. Nožičky žampionů odlomíme a pokrájíme nadrobno. Kloboučky hub nesolíme, nekořeníme a odložíme je zatím bokem.

Cibuli očistíme, polovinu cibule pokrájíme na kostky, druhou polovinu pokrájíme na měsíčky a odložíme také bokem. Česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Čerstvou červenou chilli papričku nakrájíme na kolečka a jadérka ponecháme. Domácí uzenou slaninu pokrájíme na kostky a uzený sýr nastrouháme na jemno. Petrželovou nať omyjeme a posekáme nadrobno. Rýži v sáčku omyjeme vlažnou vodou a necháme zavěšenou na vařečce odkapat od vody.

Do misky dáme polovinu cibule pokrájené na kostky, plátky česneku, pokrájené nožičky žampionů, chilli papričku, uzenou slaninu, polovinu nastrouhaného uzeného sýra, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, ale nesolíme, protože sýr a slanina jsou slané dost. Přidáme hustou kyselou smetanu, promícháme a náplň je hotová.

Na dno pekáčku položíme měsíčky cibule, na ni posadíme prázdné kloboučky žampionů slupkou dolů, podlijeme rozpuštěným máslem, kloboučky naplníme kopcem sýrovo-smetanové náplně. Nepřikryté žampiony vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 30 minut na funkci horní a dolní ohřev. Během pečení přeléváme chutným cibulovo-máslovým výpekem, tak získají na chuti.

Když se žampiony pečou, uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu dlouhozrnnou sáčkovou rýži. Uvařenou rýži vyndáme, necháme odkapat od vody a rýži vybereme ze sáčku do vhodné mísy.

Na talíř položíme dva kopečky uvařené rýže, kterou přelijeme chutným máslovo-cibulovým výpekem. Na upečenou cibuli na talíři položíme upečené kloboučky žampionů, které posypeme druhou polovinou nastrouhaného uzeného sýra. Sýr se zbytkovým teplem částečně na plněných žampionech rozpustí. Celé hojně ozdobíme čerstvě posekanou petrželovou natí a horké ihned podáváme.

Pečené žampiony plněné sýrovo-smetanovou náplní je velmi chutné a voňavé jídlo s příjemně lehce pikantní chutí. Příprava je lehká, poměrně rychlá a pokrm dobře zasytí.

autor receptu:

Pečené žampiony plněné sýrovo-smetanovou náplní

Počet přidaných receptů: 331

Ingredience

na porce
Vaše cena 3699 běžně 5691 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,7
slabší recept
21 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Pečené žampiony plněné sýrovo-smetanovou náplní

Recept se nachází v 23 kuchařkách
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3482 receptů
zjirousek
Houby 277 receptů
VREGULI
HOUBY HOUBY A HOUBY. 73 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené žampiony plněné sýrovo-smetanovou náplní

Přidat příspěvek k receptu Pečené žampiony plněné sýrovo-smetanovou náplní
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.

  • Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Zima je ideálním obdobím pro vznik plísní na pokožce a nehtech nohou. Vlhká uzavřená obuv, neprodyšné ponožky, veřejné sauny a koupaliště, kde trávíme volný čas, ale také koberec u sousedů, které jsme o Vánocích navštívili, mohou být příčinou vzniku mykotických chorob.




přidat nový recept