reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové zadní koleno omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Vodu osolíme, přidáme nové koření a bobkový list, 2 - 3 oloupané cibule rozkrojené na půlky a 4 stroužky oloupaného česneku. Vaříme cca 2 - 2,5 hodiny podle velikosti vepřového kolena. Poté koleno necháme vychladnout ve vývaru.

Vychladlé vepřové koleno dáme na plech nebo do pekáče, podlijeme vývarem, zakryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 1 hodinu péct.

Vývar z hrnce nevyléváme, ale můžeme přidat kousek kolena, případně masa z uzených kostí, uvařené kroupy nebo rýži.

Pečené zadní vepřové koleno podáváme s hořčicí a křenem, ale také se zelím a knedlíkem chutná výborně.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené vepřové zadní koleno

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.