reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dobře omytou kůru ze čtvrtky pomeranče nastrouháme. Oba pomeranče vymačkáme a smícháme s kůrou. Feferonku omyjeme, očistíme a nasekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny tyto suroviny smícháme spolu s cukrem dohromady.



Maso omyjeme, osušíme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Pak maso vložíme do pekáče, zalijeme pomerančovou směsí s kořením, zalijeme vývarem, osolíme a přikryjeme. V předehřáté troubě na 200 °C maso pečeme asi hodinu.



Vypečenou šťávu slijeme a maso pečeme asi ještě 10 minut. Mezitím šťávu propasírujeme a za varu do ní vmícháme instantní jíšku. Omáčku krátce povaříme.



Upečeně maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené vepřové s pomerančovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 2

    • zlej.hajzl
      zlej.hajzl

      To už neumíte jíšku že používáte instantní,HNUS

      29.06.2012 20:09:23

    • angel
      angel

      omáčku jsem na závěr zjemnila lžící másla-dobrůtka ;-)

      31.10.2010 12:11:59

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Pečené vepřové s pomerančovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.