reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečené vepřové koule

Pečené vepřové koule

Vyzkoušejte recept na přípravu masových koulí ze směsi vepřového masa s ovesnými vločkami a zeleninou, které pečeme spolu s pikantní omáčkou. Pokrm můžeme podávat jako hlavní chod, ale i jako chuťovku.


  • 3,7

    25×

    3,7 25
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 712 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Malou cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nahrubo a rozmixujeme dohladka. Oloupanou karotku jemně nastrouháme a omytou čerstvou červenou papriku také rozmixujeme do hladké konzistence. V míse promícháme mleté ovesné vločky s rozmixovanou zeleninou a vejcem a pak do směsi řádně zapracujeme mleté maso. Vše ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu asi 30 minut odležet.

Mezitím se připravíme pikantní krémovou omáčku na potření masových koulí. V misce prošleháme sladký kečup s hořčicí, paprikovou chilli omáčkou a několika kapkami worcesteru.

Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama koule o průměru asi 3 - 4 cm velké, které vložíme do formiček na muffiny. Na každou kouli naneseme asi 1,5 lžičky pikantní omáčky a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 17 - 20 minut. Upečené vepřové koule necháme asi 5 - 7 minut odpočinout a můžeme podávat.

Pečené vepřové koule můžeme péci i bez pikantní omáčky a servírovat je s bramborovou kaší jako hlavní chod. Pikantní verze je vhodná jako teplá chuťovka, kterou servírujeme s oblíbenými dipy a pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Pečené vepřové koule

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.