Vepřové uzené koleno pečeme na divokém koření a podléváme pivem. Hlavní chod vhodný i na oslavy.
3 dl | pivo |
2 dl | vývar z kostky |
1 lžíce | koření Divočina |
1500 g | uzené koleno |
Uzené koleno o váze asi 1,5kg uvaříme v neosolené vodě do poloměkka. Výluh z kolene již nepoužíváme. Na podlévání kolena smícháme zeleninový vývar, pivo a kořenící směs "Divočina". Koleno vložíme do pekáče a v horké troubě upečeme za občasného podlévání směsí piva, koření a vývaru doměkka. Ke konci pečení kůži propícháme vidličkou , aby se tuk vypekl a vznikla křupavá kůrka. Pečené koleno servírujeme na prkénku s různými druhy hořčice, křenem, sterilovanými okurkami, cibulkami atp. Vhodnou přílohou je pečivo. Úspěšnost tohoto receptu je ve správném výběru vepřového kolena. Nejvhodnější jsou větší kusy uvedené váhy a hlavně správně vyuzené.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena