reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Pečené uzené koleno na divokém koření

Pečené uzené koleno na divokém koření

Vepřové uzené koleno pečeme na divokém koření a podléváme pivem. Hlavní chod vhodný i na oslavy.


  • 4,2

    122×

    4,1 122
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Postup přípravy

Uzené koleno o váze asi 1,5kg uvaříme v neosolené vodě do poloměkka. Výluh z kolene již nepoužíváme.

Na podlévání kolena smícháme zeleninový vývar, pivo a kořenící směs "Divočina".

Koleno vložíme do pekáče a v horké troubě upečeme za občasného podlévání směsí piva, koření a vývaru doměkka.
Ke konci pečení kůži propícháme vidličkou , aby se tuk vypekl a vznikla křupavá kůrka.

Pečené koleno servírujeme na prkénku s různými druhy hořčice, křenem, sterilovanými okurkami, cibulkami atp. Vhodnou přílohou je pečivo.

Úspěšnost tohoto receptu je ve správném výběru vepřového kolena. Nejvhodnější jsou větší kusy uvedené váhy a hlavně správně vyuzené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené uzené koleno na divokém koření

    Celkový počet komentářů: 9
    • stavros666
      stavros666

      Pečené uzené koleno na divokém koření

      Díky za inspiraci.Koleno jsem upekl,ale jako vždy bez jakýchkoliv rádoby ochucovadel.Přidal i jiné ingredience,udělal bramborový knedlík,špenát i s kopřivama,ozdobenou porcičku vyfotografoval a posílám tento můj výtvor i s ingrediencema.Věřte nevěřte,všem to moc chutnalo z čehož jsem měl největší radost.Současně přeji i vám všem dobré chutnání....///

      07.10.2019 11:19:41

    • dana (tecka) banertova
      dana (tecka) banertova

      Komentář k receptu Pečené uzené koleno na divokém koření

      Dneska jsem to udela k obedu a pritel jse olizoval moc nam to chutnalo

      24.06.2014 20:38:12

    • jaroslav
      jaroslav

      koleno

      14.12.2010 09:38:33


    • babi dˇáblice
      babi dˇáblice

      koleno - Kája

      Není nad to, stát dvě hodky u plotny - v papíňáku se mnohem méně vyvaří než v hrnci s pokličkou a je chutnější. Není potřeba moc vody , vaříš hlavně na pařáku.

      09.10.2008 11:05:54

    • marie
      marie

      máš pravdu,kdo šetří má za tři .

      27.09.2008 18:27:57

    • Kája
      Kája

      Tu nejlepší chut ,vyvaříš a není to ono.Pečený je pečený,proč kazit chut varem,hlavně že máš polívku !

      27.09.2008 18:26:38

    • Anna
      Anna

      Časem jsem zjistila, že při pečení se maso příliš vysuší, trvá to dlouho, spotřebuji mnoho energie. Dělám to už dlouhá léta jinak. Maso (koleno, na svíčkoou, na pečení cokoliv povařím v papiňáku, až je skoro měkké. Pak ho pokořením, dodám zeleninu a jiné ingrediemce a dám zapéct dotouby. Měso je velejemné, chutné a pěkně osmahlé. Nikdy nikdo nepoznal, že je ve skutečnosti maso vařené a ještě opečené. No a vývar se hodí nejen na podlévání, ale i na polévku.

      26.09.2008 18:41:10

      • Jiskra
        Jiskra

        Re: Povařím

        maso na svíčkovou v papiňáku? strašné, nepozná to jen , ten kdo vaří jako barbarnebo nikdy neochutnal dobrou svíčkovou, vychovaní školní jídelnou, závodkou a podřadnými restauracemi...............

        21.08.2010 18:27:26

      • Jarouš
        Jarouš

        Re: Povařím

        Souhlasím s Jiskrou, ale nepohrdal bych tak školními a závodními jídelnami. Svého času menza Jednota v Opletalce byla proslulá dobrou kuchyní. Na př. lepší ruský biftek, rizoto, rýžový nákyp i jiná jídla jsem od té doby nikde nejedl. Závodní kantýna Koněvovy huti v Kladně také produkovala výborná jídla. A nedávno i Pohlreich pochválil jednu pražskou školní kuchzni.

        14.09.2010 10:45:17


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Pečené uzené koleno na divokém koření

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.