reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Pečené střapaté řízky

Pokud nesmíte smažené, a přesto máte chuť na řízek, zkuste si udělat střapaté řízky v troubě podle tohoto receptu.


  • 4,1

    38×

    4 38
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

na obalení

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Pečeme na Vánoce: Vánoční štola a oblíbené recepty

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 617 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Pokrm můžeme připravit také z krůtího, kuřecího nebo dokonce rybího masa. Připravíme si bílý neochucený jogurt, vejce, česnek, sůl a koření podle chuti. Do jogurtu prolisujeme česnek, osolíme, přidáme vejce a okořeníme. Zamícháme a naložíme do této směsi naklepané maso. Nejlépe je nechat maso naložené přes noc, ale stačí i 2 hodiny.

Na obalení si nastrouháme tvrdý sýr (lépe nějaký tučnější) a strouhanku.
Směs na obalování smícháme ze strouhanky a strouhaného sýru v poměru asi 1:1. Pokud netrefíme množství a něco zůstane, přesejeme směs a sýr dáme potom navrch řízků. Řízky obalíme v připravené směsi a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem potřený máslem nebo olejem.

Střapaté řízky pečeme asi 20 minut v troubě při 180 °C. Řízky musí chytnout barvu. Pozor, ke konci pečení přepneme na vrchní pečení, aby se sýr zespodu nepřipálil.

Pečené střapaté řízky podáváme jako výborný hlavní chod s přílohou podle chuti, výborné jsou například s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Pečené střapaté řízky

    Celkový počet komentářů: 3
    • vemaka
      vemaka

      Střapaté řízky

      ŘÍZEČKY byly užasné.budu je dělat častěji a přidala jsem kari,grilovací koření .Byly moc dobré.

      26.02.2017 12:22:14

    • Sopťa
      Sopťa

      Střapaté řízky

      To je zajímavý postřeh. Budu muset vyzkoušet s muškátovým oříškem.

      13.08.2014 16:02:47

    • hanicom911
      hanicom911

      Muškátový oříšek

      Střapáci jsou lepší než klasické smažené řízky. Do směsi na obalení přidáváme doma ještě muškátový oříšek, řízečky jsou pak voňavější.

      15.11.2013 09:39:13



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Pečené střapaté řízky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.