Pečené střapaté řízky

45 min | hlavní chod | 8 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 15342x
Pokud nesmíte smažené, a přesto máte chuť na řízek, zkuste si udělat střapaté řízky v troubě podle tohoto receptu.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové maso nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Pokrm můžeme připravit také z krůtího, kuřecího nebo dokonce rybího masa. Připravíme si bílý neochucený jogurt, vejce, česnek, sůl a koření podle chuti. Do jogurtu prolisujeme česnek, osolíme, přidáme vejce a okořeníme. Zamícháme a naložíme do této směsi naklepané maso. Nejlépe je nechat maso naložené přes noc, ale stačí i 2 hodiny.

Na obalení si nastrouháme tvrdý sýr (lépe nějaký tučnější) a strouhanku. Směs na obalování smícháme ze strouhanky a strouhaného sýru v poměru asi 1:1. Pokud netrefíme množství a něco zůstane, přesejeme směs a sýr dáme potom navrch řízků. Řízky obalíme v připravené směsi a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem potřený máslem nebo olejem.

Střapaté řízky pečeme asi 20 minut v troubě při 180 °C. Řízky musí chytnout barvu. Pozor, ke konci pečení přepneme na vrchní pečení, aby se sýr zespodu nepřipálil.

Pečené střapaté řízky podáváme jako výborný hlavní chod s přílohou podle chuti, výborné jsou například s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

autor receptu:

Pečené střapaté řízky

Počet přidaných receptů: 20

Ingredience

na porcí
4
skvělý recept
36 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Pečené střapaté řízky

Celkový počet komentářů: 3
  • Střapaté řízky vemaka 26.02.2017 12:22:14

    ŘÍZEČKY byly užasné.budu je dělat častěji a přidala jsem kari,grilovací koření .Byly moc dobré.

  • Střapaté řízky Sopťa 13.08.2014 16:02:47

    To je zajímavý postřeh. Budu muset vyzkoušet s muškátovým oříškem.

  • Muškátový oříšek 15.11.2013 09:39:13

    Střapáci jsou lepší než klasické smažené řízky. Do směsi na obalení přidáváme doma ještě muškátový oříšek, řízečky jsou pak voňavější.

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Pečené střapaté řízky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept